Damage control?

Nu we eindelijk het design van de PlayStation 5 kennen, is de volgende grote vraag hoeveel het apparaat gaat kosten. Daar laat Sony voorlopig nog niets over los, maar het lijkt er wel op dat het niet de goedkoopste console in de geschiedenis gaat worden.

Tijdens de PS5-onthulling toonde Sony eindelijk het design van de console, maar het liet voorlopig nog niets los over de releasedatum. In een interview met BBC Click (via Eurogamer) liet PlayStation CEO Jim Ryan wat meer los over de strategie van Sony bij de prijsstelling van de console. Er werd hem gevraagd of het wel verstandig is om in tijden van economische onzekerheid een nieuwe console uit te brengen. “Conventionele wijsheid en geschiedenis laten zien dat ons bedrijf een van de meer recessiebestendige bedrijven is, maar ik denk dat dit onze behoefte zal verscherpen om ervoor te zorgen dat we de juiste waardeverhouding kunnen bieden. Waarde is belangrijker voor mij dan de prijs. We moeten er meer dan ooit voor zorgen dat de algemene waardepropositie in termen van de console en de games – het aanbod van de games, de kwaliteit van de games, de hoeveelheid games – dit iets maakt waar onze community naar toeleeft.”

Prijsverschil met all-digital editie

Ook over het prijsverschil tussen de PS5 met schijfstation en de versie zonder schijfstation, laat Ryan weinig los. “Vandaag ga je niets horen over de prijs. Veel van onze klanten kopen uitsluitend digitaal deze dagen. We wilden doen wat we normaal proberen en doen, en hen gewoon de keuze bieden.”

Ergens zou je dus kunnen denken dat Sony het grote publiek alvast probeert te ‘waarschuwen’ voor een hoge prijs, maar de tijd zal moeten uitwijzen hoeveel de console werkelijk gaat kosten. Ook de Xbox Series X heeft nog geen verkoopprijs gekregen, ondanks dat Microsoft veel vroeger al details van hun console naar buiten bracht. Volgens analisten wacht Microsoft op de prijs van de PS5, omdat ze hun eigen console goedkoper willen maken dan die van de concurrent.

Hoeveel ben jij bereid te betalen voor de PS5? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!