Beleid en Transparantie

Gamerverse wil de gaming media naar een hoger niveau tillen. Dat doen we door te onderzoeken wat er op dit moment schort bij de huidige gaming media, en die zaken aan te pakken. Een van die zaken is het gebrek aan transparantie. Op deze pagina geven we je dan ook graag in duidelijke taal meer info over het reilen en zeilen bij Gamerverse.

Cookies

Bij Gamerverse vinden we het belangrijk om de privacy en het comfort van onze lezers en kijkers te respecteren. Daarom is Gamerverse een cookievrije site.

Dit doen we door geen gebruik te maken van tools zoals Google Adsense en Google Analytics. Om inzicht te krijgen in goed scorende artikels en de algemene bezoekcijfers, gebruiken we Cloudflare Web Analytics, een privacybewust alternatief voor Google Analytics.

We maken geen gebruik van Google AdSense, dus adverteerders kunnen je niet tracken om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Het geld dat je uitspaart door je niet te laten verleiden door sluwe marketingtechnieken, kan je misschien gebruiken om Gamerverse te steunen 😉 Op die manier tonen we aan dat er andere manieren zijn om een site te runnen in plaats van de privacy van gebruikers in te ruilen voor geld van een grote gigant.

Verdienmodellen

Gamerverse is een onderdeel van T.S. INDUSTRIES, een commercieel mediabedrijf. Wat betekent: we moeten geld verdienen zodat T.S. INDUSTRIES kan blijven bestaan en we kunnen blijven investeren om de gaming media naar een volgend niveau te brengen. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Affiliate marketing: op verschillende plaatsen op Gamerverse vind je linkjes naar webshops. Wanneer je op een dergelijke link klikt en iets koopt op die webshop, dan ontvangen wij daarvoor een commissie. We zien dit als een goede en eerlijke manier van opbrengsten, omdat dit soort linkjes de gebruikerservaring niet belemmeren.
  • Gesponsorde artikelen: wie een game of stuk hardware uitbrengt, wil natuurlijk dat die prachtcreatie media-aandacht krijgt, zodat zoveel mogelijk mensen weten dat het bestaat. Bij Gamerverse zouden we graag iedereen aandacht geven, maar helaas moeten wij selectief zijn in wat we publiceren. We hebben namelijk ook maar 24 uur in een dag. In dat geval kan een bedrijf ervoor kiezen om Gamerverse te betalen om een artikel te publiceren op onze website. Op die manier kunnen ze hun nieuws meteen bij de doelgroep brengen. Bij dergelijke artikelen zal het altijd duidelijk worden aangegeven dat het om een gesponsord bericht gaat.

Samenwerkingen met uitgevers en persbureaus

Gamerverse is onafhankelijk, wat betekent dat niemand ons kan opdragen over wat we moeten schrijven. Toch is het voor ons belangrijk om samen te werken met uitgevers en persbureaus. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld reviewexemplaren ontvangen van games, nog vooraleer ze in de winkels liggen. Ook krijgen we zo toegang tot interviews, evenementen en meer.

Het is nog niet voorgevallen dat een uitgever of persbureau ons heeft gevraagd om een score of mening aan te passen. Hier zouden we dan ook nooit op ingaan, ook al brengt dat onze samenwerking met het persbureau of de uitgever in gevaar. In de mediawereld doen er namelijk verhalen de ronde dat uitgevers of persbureaus sommige media afstraft omdat het zich negatief heeft uitgesproken over een bepaalde game. Dat afstraffen gebeurt door het wegnemen van belangrijke voordelen, zoals reviewexemplaren van games en het bijwonen van evenementen. Toch zullen we nooit toelaten dat een uitgever of persbureau inspraak krijgt in eigen meningen (zoals bij reviews). Uiteraard ontvangen we van persbureaus of uitgevers wel vaak een verzoek tot een inhoudelijke correctie, omdat we bijvoorbeeld iets verkeerd hebben vermeld in een nieuwsbericht. Dan passen we de inhoudelijke fout meteen aan, zodat iedere lezer de correcte feiten leest.

Reviews

Onze reviews sluiten we altijd af met een Review disclaimer. Dit is een overzicht van alle praktische aspecten die kwamen kijken bij de review. Deze disclaimer geeft een antwoord op volgende vragen:

  • Hoe we het reviewproduct in bezit kregen
  • Of de ontwikkelaar, uitgever of fabrikant inspraak had in de inhoud van de review. Met andere woorden: werd de review vooraf goedgekeurd of werden er achteraf zaken gewijzigd op vraag van de ontwikkelaar, uitgever of fabrikant?
  • Of het artikel affiliate links bevat naar het product.
  • Of we door de ontwikkelaar, uitgever of fabrikant vergoed werden voor het maken van een review. Soms is een uitgever of fabrikant bereid om geld te betalen om een product te laten reviewen. We verkopen nóóit onze eigen mening. De mening die je leest in een review, is dus altijd de eerlijke mening van de reviewer.

Nog vragen?

Heb je nog verdere vragen over ons beleid, of mis je iets op deze pagina? Contacteer ons en we geven graag meer uitleg!