De prijs van een console is altijd een gevoelig punt en heeft een grote invloed op de populariteit van een console. Volgens analist Michael Pachter is dat een veldslag die moeiteloos gewonnen zal worden door Microsoft.

Na het Inside Xbox-evenement ging Geoff Keighley in gesprek met analist Michael Pachter en voormalig Microsoft-topman (en nu de CEO van FC Liverpool) Peter Moore. Daarin lieten beide individuen zich uit over de prijzenstrijd tussen de Xbox Series X en PlayStation 5.

Beide bedrijven overwegen hoeveel ze zich kunnen permitteren te verliezen in de eerste maanden.

“Microsoft is slim aan het wachten op Sony,” zegt Michael Pachter. “Van wat ik gezien heb, moest Sony 500 dollar in rekening brengen voor hun PS5. Microsoft heeft kapitaal en als ze de prijs willen verlagen met 100 dollar en de eerste 10 miljoen zelf willen aanvullen, doen ze dat. Ik denk dat ze wachten op Sony en vervolgens de prijs en releasedatum zullen aankondigen. Het zal eind dit jaar zijn, dus waarschijnlijk ergens in november, en heel waarschijnlijk voor 400 dollar. Fans gaan veel krijgen voor die 400 dollar.”

Peter Moore sluit zich aan bij die gedachtegang. “Beide bedrijven overwegen hoeveel ze zich kunnen permitteren te verliezen in de eerste 12 tot 18 maanden en hoe dat wordt gecompenseerd door software en inkomsten van diensten.”

Wordt de Series X goedkoper dan de PlayStation 5? Waag een gokje in de comments!

Editors Opinion

Microsoft zit er op dit moment heel goed voor. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd de juiste keuzes gemaakt en is een goede weg ingeslagen door de grens tussen Windows gaming en Xbox gaming volledig te laten vervagen. Bovendien hebben ze met Game Pass een quasi onweerstaanbaar pakket, waar ze ongetwijfeld de vruchten van plukken. Toch blijft het lastig om voor te stellen dat de Series X voor minder dan 500 euro over de toonbank kan gaan. Zeker omdat de Series X qua brute kracht de PS4 verslaat en omdat de geruchten nog steeds gaan dat Xbox op termijn ook met een goedkopere versie van de Series X komt.

- Thibault

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!