Na de teaser van gisteren, heeft Ubisoft Assassin’s Creed Valhalla nu volledig uit de doeken gedaan. De game verschijnt in het najaar van 2020 voor Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia en PC.

Assassin’s Creed Valhalla zal worden ontwikkeld door Ubisoft Montreal (het team achter Assassin’s Creed IV: Black Flag en Assassin’s Creed Origins) in samenwerking met 14 andere studio’s.

In de game krijgen spelers Eivor onder de knoppen, een Viking raider en clainleider. Je strijdt voor de controle van Engeland ten tijde van de Donkere Middeleeuwen. Net zoals bij Assassin’s Creed Odyssey kunnen spelers kiezen voor een mannelijke of vrouwelijke protagonist(e). Het verhaal zal opnieuw worden beïnvloed door je eigen dialoogkeuzes, politieke allianties en strijdbeslissingen. Je krijgt ook weer meer dan genoeg mogelijkheden om Eivor te personaliseren, bijvoorbeeld via tatoeages, oorlogsverf en uitrusting.

We kunnen niet wachten tot spelers deze geweldige Vikingreis zelf kunnen ervaren. Spelers ontdekken het leven van Eivor, een Viking raider en clanleider. Eivor wordt geconfronteerd met de uitdagingen van de zoektocht naar een nieuw thuis te midden van een machtsstrijd over de controle van Engeland.

Ashraf Ismail, Creative Director van Assassin’s Creed Valhalla
Assassin's Creed Valhalla Screenshot

Vernieuwd vechtsysteem

In Valhalla wordt het vechtsysteem op de schop genomen. In het vernieuwde systeem kunnen spelers onder anderen in beide handen een ander wapen gebruiken. Ubisoft benadrukt dat de keuze van wapens belangrijk zal zijn, aangezien er een grotere verscheidenheid aan vijanden is dan ooit tevoren.

Velen hebben goede herinneringen aan de zeeslagen uit Black Flag en dat lijkt enigszins een comeback te maken in Valhalla. Spelers zullen met hun schip raids kunnen leiden om zo geld en grondstoffen te verzamelen

Verschillende edities

Naast de standaardeditie brengt Ubisoft ook volgende speciale edities uit:

  • De Gold Edition bevat de basisgame en de Season Pass.
  • De Ultimate Edition bevat de basisgame, de Season Pass en het Ultimate Pack, dat spelers toegang geeft tot exclusieve uitrustingen: het Berserker Gear Pack, het Berserker Settlement Pack, het Berserker Longship Pack en een set van Runes om wapens of uitrusting te verbeteren.
  • De Collector’s Edition*** bevat de basisgame, de Season Pass, het Ultimate Pack, de high-end Ubicollectibles replica van Eivor en haar Drakkar (hoogte: 30 cm), een Collector’s Case, een Steelbook met uniek ontwerp, een genummerd certificaat van echtheid, een Viking Statuette van Eivor met zijn raaf en Deense bijl (hoogte: 5 cm), exclusieve lithografieën en een geselecteerde soundtrack van de game. De Collector’s Edition is exclusief verkrijgbaar op de Ubisoft Store.

Een concrete releasedatum ontbreekt voorlopig nog, maar de game verschijnt in het najaar van 2020 voor PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, Stadia en PC. Valhalla zal ook inbegrepen zijn bij Uplay+, de abonnementendienst voor Windows PC. Wie de game pre-ordert, ontvangt bij de lancering een extra missie genaamd The Way of the Berserker.

Ubisoft heeft in het verleden reeds aangegeven dat ze bereid zijn om games uit te stellen wanneer de nieuwe consoles ook worden uitgesteld. Of Valhalla dit najaar effectief nog kan verschijnen hangt dus niet alleen af van de ontwikkeling bij Ubisoft, maar ook van PlayStation en Microsoft.

Screenshots

Artwork

In dit artikel

assassin's creed valhalla boxart

Assassin's Creed: Valhalla

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / PC

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!