Verwen jezelf tijdens deze staycation!

Tijdens deze staycation mogen we onszelf al eens verwennen. PlayStation houdt namelijk opnieuw een sale in de virtuele PlayStation Store! Wat zijn de grootste aanraders?

Marvel’s Spider-Man

Prijs: 24,99 euro
Releasedatum: 7 september 2018

De PlayStation exclusives bleven sterk deze generatie en daar is vooral Timon erg tevreden mee. Marvel’s Spider-Man is zonder twijfel de beste superheldengame die hij tot op vandaag heeft gespeeld. Het swingen door de stad alleen al is deze prijs waard want wauw, wat gaat dat soepel. De combat is ook heerlijk wanneer je je vijanden aan muren begint te plakken met je webshooters.

Ondertussen zijn er ook al tal van kostuums beschikbaar waardoor je kan swingen door de stad, in stijl. Vanwege het succes komt er zelfs een nieuwe Spider-Man game naar de PS5. Het beste moment om in deze franchise te swingen, is nu.

marvel's spider-man boxart

Marvel's Spider-Man

Ontwikkelaar: Insomniac Games

uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 07/09/2018

Koop deze game:

logo bol.com

Horizon Zero Dawn Complete Edition

Prijs: 12,99 euro
Releasedatum: 1 maart 2017

Nog zo’n enorme exclusive van PlayStation (al verschijnt de game in augustus wel ook voor Windows pc) die zo goed scoorde. Tijdens de eerste gameplay op E3 wist Timon al dat Aloy geweldig was.

Deze post-apocalyptische game brengt je naar een wereld waar technologie evolueerde maar mensen terugkeerden naar stammen. Angstig voor technologie en de reusachtige robotachtige dino’s die nu in het wild leefden. Als Aloy ontrafel je het geheim achter de apocalyps en met je pijl en boog schiet je onderdelen van de mechanische wezens af.

In de complete edition zit ook nog eens de DLC: The Frozen Wilds. Deze vertelt het verhaal achter Sylens, een vreemde man die Aloy te hulp schiet.

Maar dit was slechts de start van de franchise. In 2021 krijgen we namelijk de volgende game in de serie: Horizon The forbidden West. Dan kan je als Aloy onderwaterwerelden verkennen. Geen beter moment om te beginnen dan nu.

horizon zero dawn boxart

Horizon Zero Dawn

Ontwikkelaar: Guerrilla Games

uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4 / Windows

Releasedatum: 28/02/2017

Koop deze game:

logo bol.com

Final Fantasy XV Royal Edition

Prijs: 17,49 euro
Releasedatum: 9 november 2016

Een game die al in ontwikkeling was van 2006 en origineel naar de PS3 zou komen. Maar ja, dat hebben we ook meegemaakt met de Remake van Final Fantasy 7. We vergeven het de ontwikkelaars, want de game was het wachten waard.

Timon beleefde mooie momenten rijdend op zijn Chocobo’s en met zijn eigen muziekselectie. Als Noctis ga je samen met je drie bodyguards op een reis. De game focust zich vooral op de band van de broeders en dat is vanaf het begin al te zien.

Het verhaal is wat complex en om het volledig te begrijpen zal je toch nog een film en een paar YouTube-video’s moeten zien, maar de gameplay zorgt ervoor dat het toch een onvergetelijk avontuur wordt.

Final Fantasy XV was Timon zijn intrede in de Final Fantasy reeks. Dus nee, je hoeft zeker niet alle 14 andere gespeeld te hebben. Timon doorzocht recent nog zijn collectie om wat games te verkopen, maar het is duidelijk dat Final Fantasy XV nooit uit de collectie zal verdwijnen.

Benieuwd naar de wereld van Final Fantasy? Waag je kans met de Royal edition die ook nog eens alle DLC’s bevat.

final fantasy xv boxart

Final Fantasy XV

Ontwikkelaar: Square Enix

uitgever: Square Enix

Platformen: PlayStation 4 / Xbox One / Windows / Google Stadia

Releasedatum: 29/11/2016

Koop deze game:

logo bol.com

Days Gone

Prijs: 20,29 euro
Releasedatum: 26 april 2019

Snak je na The Last of Us Part II naar meer? Geef dan zeker eens Days Gone een kans. De game is bij veel mensen volledig onterecht van de radar gevallen, want Days Gone is absoluut een van dé verrassingen van de PS4-generatie.

De action-adventure survival horror PS4-exclusive verscheen oorspronkelijk ongeveer één jaar geleden en is ondertussen al behoorlijk in prijs gezegd. Dat wil echter niet zeggen dat de game in de budgetbak hoort, want ondanks zijn Metascore van 71/100 (en gelukkig een betere user score van 8.2/10) verkoopt de game enorm goed.

We vergeleken Days Gone al even met The Last of Us, en dan hebben we het voornamelijk over de setting. De game speelt zich namelijk af in een postapocalyptische wereld. Anders dan bij The Last of Us, gaat het hier om een open wereld waar je – met je motorfiets – kan gaan en staan waar je wil. Een leuke dynamiek is dat de vijanden (“freakers”) ’s nachts een stuk sneller en gevaarlijker worden. De dag-nachtcyclus voegt dus een extra vorm van spanning toe.

days gone boxart

Days Gone

Ontwikkelaar: SIE Bend Studio

uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 26/04/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Control

Prijs: 20,99 euro
Releasedatum: 27 augustus 2019

De game van Remedy Entertainment (Max Payne, Alan Wake en Quantum Break) zet het Federal Bureau of Control (FBC) centraal. De rol van het bureau: onderzoek doen naar bovennatuurlijke gebeurtenissen die in strijd zijn met de wet. Als Jesse Faden – de bazin van het bureau – krijg je echter te maken met een vijand genaamd “The Hiss”. Met je bovennatuurlijke krachten is het aan jou om komaf te maken met deze paranormale vijand.

De game verscheen op 27 augustus 2019 (beter bekend als de verjaardag van jouw favoriete redacteur Thibault) en werd met een Metascore van 82/100 enorm goed ontvangen. In de talloze GOTY-lijstjes zagen we Control dan ook vaak bovenaan.

De game is nu reeds te koop op Windows pc (Epic Games Store), PlayStation 4 en Xbox One, maar de game zal ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X komen. Wachten hoeft echter niet meer, want Control is zijn 20 euro absoluut waard.

control boxart

Control

Ontwikkelaar: Remedy Entertainment

uitgever: 505 Games

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One / PlayStation 5 / Xbox Series X/S

Releasedatum: 27/08/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Judgment

Prijs: 11,99 euro
Releasedatum: 25 juni 2019

Judgment is absoluut een van de betere aanbiedingen uit de uitverkoop. De action-adventure game ontwikkeld door Ryu Ga Gotoku Studio is een spin-off van de Yakuza-reeks.

In de game speel je als privédetective Takayuki Yamagi die een reeks seriemoorden onderzoekt. Ondanks dat het een spin-off betreft van Yakuza en je bepaalde locaties en assets zal herkennen, is de gameplay en het verhaal helemaal anders. Het gevechtssysteem toont dan wel weer veel gelijkenissen met Yakuza 0. Je zal dus opnieuw zelf kunnen kiezen tussen verschillende vechtstijlen.

judgement boxart

Judgement

Ontwikkelaar: Ryu Ga Gotoku Studio

uitgever: Sega

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 25/06/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Welke games uit de zomeruitverkoop zijn jouw absolute aanrader? Deel ze in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!