Kortfilms zijn knap om vele redenen. De belangrijkste reden is echter dat ze altijd proberen om een krachtige boodschap over te brengen in zo min mogelijk beelden/dialogen. Zo ook bij Inner Workings, een kortfilm van Disney die je kijk op het leven wil veranderen.

De kans bestaat dat je Inner Workings reeds hebt gezien. De korte animatiefilm werd uitgebracht in 2016 en werd getoond als voorfilmpje voor de film Moana. Heb je de animatiefilm nog niet gezien, dan is het kijken van de kortfilm wellicht de beste tijdsinvestering die je dit weekend kan maken.

inner workings short

Voor de overdenkers

Inner Workings is een knipoog naar Inside Out, aangezien de inwendige gedachtegangen in het lichaam van de protagonist gevisualiseerd worden. De man zelf doet dan weer denken aan Carl uit UP, een verzuurde ietwat depressieve man die zijn levensvreugde ergens is verloren. Paul, zoals hij heet, is duidelijk een slachtoffer geworden van de dagelijkse sleur. Net zoals elke dag staat hij op om zich klaar te maken voor zijn saaie kantoorjob.

Onderweg naar zijn job, merk je hoe het pragmatische en spontane deel van zijn brein constant met elkaar in de clinch liggen. Paul zijn hart wil genieten van vrijheid op het strand, terwijl zijn pragmatische brein steeds vergezochte scenario’s uitdenkt waarom dat géén goed idee is (jazeker, overdenkers, jullie horen zich aangesproken te voelen). Een lekker ontbijt? Slecht voor de cholesterol! Een hippe zonnebril kopen bij een aantrekkelijke verkoopster? Ook dat kan op een of andere manier wel je dood betekenen!

Maak van het leven een feest

De boodschap van Disney is duidelijk: iedereen sterft toch, dus waarom zou je de weg naar het graf niet zo aangenaam mogelijk maken. Neem die pannenkoek als ontbijt, ga een dagje naar het strand, je zal er geen spijt van krijgen.

Inner Workings duurt 6 minuten en is te kijken op Disney+.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!