SingStar kennen we allemaal toch wel? Het is voor de meesten een deel van ons leven geweest. Karaoke-games zijn zeldzaam geworden in deze tijden, maar SingStar was er gelukkig voor ons, tot nu.

Een ster?

SingStar verscheen voor het eerst in 2004 op de PS2. Toen werden de games uitgebracht op verschillende schijven. SingStar was vroeger dus een game die je echt moest kopen. In 2012 veranderde PlayStation echter zijn aanpak met de game. Het werd een gratis applicatie waar je dan verschillende songs voor kon kopen.

In november, afgelopen jaar, liet Sony echter weten dat ze stoppen met de support voor SingStar op 31 januari. Dat kwam niet echt als een verassing, aangezien de laatste nieuwe song zo’n drie jaar geleden verscheen, in 2017. Aangezien er al een lange periode niets nieuws meer werd toegevoegd, leidde dat uiteindelijk tot het einde van dit tijdperk. Eigenlijk hetzelfde principe wat ik merkte bij Duelyst. Onlangs werd ook aangekondigd dat dit spel zou stoppen, maar ook daar was er al twee jaar niets nieuws meer te vinden.

Wat houdt de shutdown in?

Geen songs meer kunnen kopen lijkt niet het einde van SingStar te zijn. Offline zal alles uiteraard nog speelbaar blijven. Bij de PS2 werd er gewerkt met discs, dus daar vormt zich helemaal geen probleem. PS3-spelers hebben het echter minder goed. Vanaf nu kunnen zij de songs niet meer opnieuw downloaden. Hopelijk heb je alle songs dus gedownload op je PS3 want dit kan je in het vervolg niet meer doen. Ook niet wanneer je ze “per ongeluk” hebt verwijderd.

Op de PS4 blijft het downloaden van gekochte songs wel nog beschikbaar. Daar heb je dus helemaal geen problemen, behalve dan dat je geen songs meer kan aankopen. PS4-spelers hebben dus meer geluk. Maar hey, het is niet mijn favoriete console voor niets.

Offline blijft alles dus nog mogelijk met je aangekochte en gedownloade songs. En omdat er offline helemaal geen probleem is, besloot MNM om eerst nog even geschiedenis te schrijven.

Wereldrecord

In 2012 werd een wereldrecord gevestigd in Londen voor het langste zingen in SingStar. Dit was op dat moment 24 uur, 21 minuten en 25 seconden, zo luidt het op de website van Guinness World Records. Wie is er nu zo gek om meer dan 24 uur ononderbroken in een microfoon te roepen. Wel….

Sen De Paepe, MNM dj, brak vanochtend dit wereldrecord met 24 uur, 33 minuten en 20 seconden. Geloof je het niet? Alles gebeurde live op Twitch en kan je ook herbekijken. Ik, samen met een heleboel anderen, konden genieten van het *kuch* mooie gezang van Sen om het historische moment mee te maken.

Hij speelde de game op de PS2 met verschillende discs. Het assortiment varieerde van Rick Astley tot Piet Piraat. Het betere entertainment dus! Natuurlijk was Sen nooit alleen. Niet alleen omdat de Twitch-kijkers hem constant steunden via de chat, maar er waren ook telkens een aantal bekende gezichten die opdoken. Zo zagen we bijvoorbeeld Tom de Cock, Chapter 2, Lotte Vanwezemael, Elodie Gabias en meer.

Een aantal maanden geleden zat ik trouwens ook naast deze gek te gamen. We vochten het uit in Super Smash en voedden samen hongerige zielen in Overcooked 2.
Hoewel SingStar offline is gehaald, mogen we zeker trots zijn dat Sen (hopelijk voor altijd) zijn naam onder dit record zet.

En zo zie je mij, die Sen zal uitnodigen voor een SingStar-party bij mij thuis, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!