Disney+ krijgt er binnenkort weer een exclusieve serie bij, namelijk Diary of a Future President. In deze coming-of-age volgt de kijker de jonge 12-jarige Cubaans-Amerikaanse Elena (gespeeld door Tess Romero) die de droom heeft om de president van Amerika te worden.

De familiekomedie Diary of a Future President volgt het dagboek van de 12-jarige Elena doorheen haar schoolcarrière terwijl ze met de droom speelt om de president van de Verenigde Staten te worden.

De reeks werd geïnspireerd op de jeugd van bedenkster Ilana Peña. De eerste aflevering werd geregisseerd door Gina Rodriguez die we kennen als de regisseuse van Jane the Virgin. Rodriguez heeft trouwens ook een gastrol in de serie als volwassen Elena. Jonge Elena wordt gespeeld door Tess Romero, te zien in Blind Spot en Alternatino. De rol van de moeder van Elena wordt vertolkt door Selenis Leyva (Orange is the New Black).

“Ik hoop dat jonge meisjes zich vertegenwoordigd voelen door deze serie en dat het net zoveel voor hen betekent als voor mij,” zegt Tess Romero tegen Entertainment Weekly. “Het is uiterst belangrijk dat jonge meisjes vrouwelijke personages kunnen zien die op hen lijken, succesvol zijn en opgroeien om anderen te helpen, net zoals Elena. Vertegenwoordiging is cruciaal, niet alleen op televisie maar in alle media. Ik hoop dat Elena jonge meisjes kan inspireren en kan laten zien dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken.”

Seizoen 1 telt 10 afleveringen. Zoals het Disney+ betaamt, zal er terug elke week een nieuwe aflevering verschijnen. De eerste aflevering is vanaf 17 januari te bekijken.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!