Wanneer je denkt aan het beluisteren van gaming soundtracks, denk je in eerste instantie aan Spotify en YouTube. Toch bestaat er ook een groep mensen die hun soundtracks liever in bezit hebben op hun favoriete platform: Steam. Dankzij een update wordt dat handiger dan ooit.

Steam heeft in principe nooit een “muziek” type gehad. Daarom werd het voor ontwikkelaars een gewoonte om hun soundtracks dan maar aan te bieden als DLC. Een slimme omweg, maar dat betekent wel dat je over de basisgame moet beschikken wanneer je gewoon de soundtrack wil aankopen.

Met de introductie van een “Soundtrack” type brengt Steam daar verandering in. Dankzij dat type kunnen gebruikers nu een soundtrack aanschaffen zonder te moeten beschikken over de basisgame. Sterker zelfs, het wordt voor ontwikkelaars zelfs mogelijk om hun soundtrack aan te bieden op Steam wanneer hun game niet eens op Steam staat. Bovendien komen er toevoegingen in de interface waarmee gebruikers beter hun muziekcollectie in Steam kunnen beheren.

Audiokwaliteit

Daarnaast introduceert Steam ook wat andere verbeteringen voor muziek. Zo zullen soundtracks verschillende kwaliteitsniveaus ondersteunen. Dan gaat het niet alleen om standaard MP3’s maar bijvoorbeeld ook om FLAC of raw WAV. Soundtracks zullen nu ook album art en liner notes kunnen bevatten.

Steam heeft een tool gelanceerd waarmee ontwikkelaars hun bestaande muziekcontent op Steam kunnen migreren naar het nieuwe systeem. Op dit moment werkt Steam enkel samen met geselecteerde partners, maar ze willen de nieuwe functionaliteit zo snel mogelijk voor iedereen uitrollen.

Author

Op zijn 15e richtte Thibault Gaming4U op, maar door zijn studies moest hij daar afstand van nemen. De passie voor gaming journalistiek kon echter niet getemd worden en daar is Gamerverse het gevolg van. Zijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot zijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, je ziet het action-adventure genre als thema. Verder schrijft hij heel graag over zichzelf in derde persoon.

Write A Comment