Ubisoft heeft zichzelf duidelijk niet al te serieus genomen wanneer ze teksten verzonnen voor Assassin’s Creed: Valhalla. Zo vonden spelers reeds een ludieke verwijzing naar het coronavirus, maar deze keer komt de game minder positief in het nieuws.

Courtney Craven, de oprichtster van de site caniplaythat.com (een website voor gamers met een beperking, heeft Ubisoft gewezen op beledigend taalgebruik in Assassin’s Creed: Valhalla. Een personagebeschrijving in de game luidt als volgt: “Hevig verbrand door een jeugdvoorval, is Eorforwine doodsbang dat iemand haar misvormde gezicht zal zien.”

Het taalgebruik van Ubisoft viel niet goed bij Courtney, en al helemaal niet bij haar vriendin die zelf een slachtoffer is van ernstige brandwonden en haar jaren geschaamd heeft voor haar littekens.

Ubisoft reageerde op de aantijging door zich te verontschuldigen voor dit (onopzettelijke) validisme. In een aankomende update zullen ze deze beschrijving dan ook verwijderen.

Ook de beslissing van Ubisoft kan echter niet op alle steun rekenen. In de comments zijn er namelijk ook veel mensen te vinden die niet akkoord gaan met Courtney. Het feit dat iemand met een verbrand gezicht anders wordt behandeld, vormt voor sommige spelers net een deel van de historische accuraatheid.

Wat is volgens jou hier de juiste beslissing? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

assassin's creed valhalla boxart

Assassin's Creed: Valhalla

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / PC

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!