Het internet liegt? Ondenkbaar!

De Xbox Series X is pas net uit, maar het plezier van de lancering wordt deels overschaduwd door video’s van paniekzaaiers die een rokende Xbox Series X tonen. Die video’s blijken echter zowat zeker fake te zijn.

Welkom bij “geloof niet alles wat je ziet op het internet”. Ongetwijfeld heb je ze vandaag voorbij zien komende op sociale media: video’s van een rokende Xbox Series X console. Voer voor de PlayStation fanboys, die dergelijke video’s maar al te graag delen. Toch merk je al snel dat er verdacht veel rook is, zonder dat er een steekvlam te zien is. Bovendien heeft de rook ook geen realistische kleur.

Dat lijkt een verklaring te hebben, want de video’s zijn hoogstwaarschijnlijk fake. Het is namelijk makkelijk om met een vape pen rook te blazen aan de onderkant van de console (waar de lucht wordt opgenomen) die dan vervolgens de console bovenaan verlaat via de uitlaat. De truc wordt gedemonstreerd op Twitter:

Er worden ook problemen gemeld met het schijfstation van de Xbox Series X, net zoals bij de Xbox One destijds ook een probleem was. Die claims lijken echter wél legit te zijn. Sommige schijfstations maken erg veel lawaai, en bij sommige gebruikers wil de console zelfs geen discs aannemen. Technische problemen gaan er altijd zijn bij een minderheid van de consoles, maar ongetwijfeld kunnen gedupeerden die probleemloos laten herstellen of omruilen.

Wanneer je zelf op zoekt bent naar internet fame, weet dan dat het niet verstandig is om damplucht doorheen je splinternieuwe console te blazen.

In dit artikel

xbox series x

Xbox Series X

Merk: Xbox

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo coolblue logo Alternate

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!