Een unaniem meesterwerk

Het is nog precies een week tot we aan de slag kunnen met The Last of Us Part II, maar vandaag mochten reviewers reeds hun oordeel over de game delen. En het lijkt unaniem: The Last of Us Part II is een waar meesterwerk!

Een tweetal weken geleden kon het gros van de reviewers reeds aan de slag met The Last of Us Part II, zodat ze vandaag reeds hun oordeel konden vellen. Het is altijd een goed teken wanneer een ontwikkelaar erin toestemt om reviews te laten publiceren voor de releasedatum van de game, want het getuigt van veel vertrouwen in je eindproduct. Dat vertrouwen blijkt nu volledig terecht, want op Metacritic krijgt de game maar liefst een score van 95/100 op basis van 64 reviews.

the last of us part 2

VG247 geeft de game een 100/100, net zoals PlayStation Lifestyle, IGN, Eurogamer Italy en heel wat andere media. VG247 omschrijft de game als een ware emotionele rollercoaster. “Mijn loyaliteit verschoof tussen personages,” schrijft de reviewer. “Ik ben gaan houden van wie ik haatte en kreeg een afkeer voor de personages waar ik ooit van hield. Ik heb gelachen, ik heb gehuild. Ik heb woede en enorm geluk gekend. Het is een hoogtepunt voor video game personages en ik kan niet wachten tot iedereen kan ontdekken hoe speciaal het is.”

Minstens een 7’tje

De laagste score die The Last of Us Part II krijgt is een 70, namelijk door Game Revolution, GAMINGbible en IGN Japan. Die laatste schrijft dat The Last of Us Part II te hard probeert om zich te onderscheiden van zijn voorganger. “Terwijl de verbluffende omgevingen en meer gevarieerde combat geweldige evoluties zijn, mist Part II de poëtische sereniteit die het originele road-movie-achtige epos zo’n meesterwerk maakte. Bovendien belasten oninteressante nieuwe personages het verhaal, waardoor Ellie’s reis conventioneel en lang niet zo boeiend voelt als het origineel.”

Iedereen heeft dus zijn eigen mening over de game (al blijven de reviews overweldigend positief), maar enkel je eigen mening doet ertoe! Heb je even geen budget voor The Last of Us Part II, maar wil je de game wel enorm graag spelen? Vrees niet, Gamerverse is er voor jou! We mogen het eigenlijk niet verklappen, maar The Last of Us Part II is slechts een van de items die we weggeven tijdens Giververse.

Haal jij The Last of Us Part II meteen in huis of wacht je nog even? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

the last of us part 2 boxart

The Last of Us Part II

Ontwikkelaar: Naughty Dog

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 19/06/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!