Wanneer je deze week aan de slag wil met een van de vele games die ons in oktober staan op te wachten, zal je eerst even een systeemupdate moeten installeren voor je PlayStation 4.

Sony rolt deze week wereldwijd een grote systeemupdate voor de PS4 uit, update 7.0 ondertussen al. De voornaamste vernieuwingen zitten hem in de Party’s en Remote Play.

Let’s party

Met systeemupdate 7.0 heeft Sony aardig wat van de Party-functionaliteiten onder handen genomen. Zo is het maximaal aantal spelers opgetrokken van 8 naar 16 (speciaal voor de populaire jongens onder ons). De andere verbeteringen zitten hem vooral in de back-end. Daar hebben de knappe koppen achter PlayStation namelijk wat verbeteringen doorgevoerd zodat de netwerkconnectie en geluidskwaliteit nu beter zou moeten zijn dan voordien. Dat kunnen we enkel maar toejuichen.

PlayStation 4 Update 7.0
In een party kan je nu tot wel 16 mensen uitnodigen. Goed nieuws, alleen moet ik dan nog eventjes 14 extra vrienden zoeken.

In Amerika is de chat ook een stuk toegankelijker geworden voor mensen met een auditieve handicap. Daar kunnen ze namelijk de PS4 Second Screen applicatie gebruiken op hun mobiele apparaat om spraak uit de chat automatisch om te zetten naar geschreven teksten. Via die applicatie is het eveneens mogelijk om zelf teksten in te typen die vervolgens worden voorgelezen in de Partychat.

Remote play

Via Remote Play kunnen PS4-gebruikers vanop afstand verbinding maken met hun PlayStation 4 en zelfs games streamen. Ben je op school, dan kan je dus alsnog FIFA 20 spelen op je console thuis. Je moet wel met een DualShock 4 controller in de les zitten, maar uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat dat prima werkt. Remote Play is al langer beschikbaar op iOS, Windows en macOS, maar Android-gebruikers bleven op hun honger zitten. De functionaliteit was in eerste instantie namelijk enkel beschikbaar voor Sony Xperia-smartphones. Met systeemupdate 7.0 is Remote Play nu ook bruikbaar op elke smartphone of tablet die Android 5.0 of hoger draait. Android-gebruikers kunnen de applicatie nu simpelweg gratis downloaden via de Google Play Store.

playstation 4 remote play
Binnenkort kan dit volledig draadloos via bluetooth.

Binnenkort zal het ook voor iedereen mogelijk zijn om je DualShock 4-controller draadloos via bluetooth te verbinden met je (mobiele) systeem om remote play beter te kunnen beleven. Let wel, hiervoor zal je een recent besturingssysteem moeten draaien, namelijk Android 10, iOS 13, iPadOS 13 of macOS Catalina.

De update weegt ongeveer een halve gigabyte. Je zal er dus niet enorm veel tijd voor opzij moeten zetten.

En zo zie je mij, die vanaf nu zijn DualShock 4 controller overal meeneemt, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!