Het is de week van de systeemupdates. De PlayStation 4 ontving eerder al systeemupdate 7.0 en nu krijgt ook de Xbox One een uitgebreide update. Vanaf vandaag rolt Microsoft namelijk de update van oktober 2019 uit. Wat is er nieuw? Goed dat je het vraagt!

Notificaties bij afgeprijsde games

Wil je net zoals bij Steam en de Nintendo eShop op de hoogte worden gebracht wanneer een artikel op je verlanglijstje in aanbieding is? Nu kan het! Wanneer je een game via de Microsoft Store nu toevoegt aan je verlanglijstje, krijg je automatisch een notificatie wanneer er een deal is voor die game.

xbox wishlist

Mixer in the mix

Microsoft blijft verder inzetten op hun Twitch-killer: Mixer. Om het voor spelers nog laagdrempeliger te maken om een stream te kijken, hoef je nu niet eens meer de afzonderlijke app te gebruiken. Streams zijn simpelweg verwerkt in het dashboard zodat je er snel en makkelijk toegang tot krijgt.

Mixer

Minder updaten, meer gamen

Microsoft heeft ook achter de schermen wat verbeteringen doorgevoerd en dat zorgt ervoor dat je tegenwoordig minder vaak de melding krijgt om een update uit te voeren wanneer je een game wil starten. Hoe dit precies bereikt wordt is niet geheel duidelijk, maar wellicht hebben ze het updatesysteem wat herbouwd zodat game-updates voornamelijk automatisch kunnen gebeuren zodat er geen tussenkomst van de gebruiker nodig is.

Flexibele opname-instellingen

Terwijl je vroeger niet veel controle had over welke momenten in een game werden opgenomen (het gebeurde quasi allemaal automatisch), heb je er nu meer inspraak in. Dankzij de update, kan je nu instellen of je enkel manueel wil opnemen, manueel en automatisch wil opnemen, of helemaal niet wil opnemen.

Experimentele opnamefuncties

De spannendste functionaliteiten zijn voorlopig enkel beschikbaar voor een beperkt publiek. Zij krijgen namelijk een tabblad met drie nieuwe functies: Opnemen wat er is gebeurd, Opnemen en Schermopname. Je krijgt dus veel meer controle bij het maken van opnames. Als de opname klaar is, kan je die via een nieuw menu eenvoudig delen via Twitter of je Xbox activiteitsfeed.

Verbeterd ouderlijk toezicht

In het Windows-ecosysteem zitten er behoorlijk wat knappe functionaliteiten voor ouders om hun kinderen beter in het oog te kunnen houden. Verder kunnen ouders ook een schermtijd instellen, zodat vermeden wordt dat kinderen de hele dag achter de Xbox zitten. Deze functionaliteit breidt Microsoft nu uit, want je kan nu per game of app kiezen wat de limiet is. Tegenwoordig zijn games van Microsoft steeds vaker multiplatform voor alle gameplatformen van Microsoft en daar is de schermtijd nu op voorzien. Wanneer je voor Gears 5 bijvoorbeeld een schermtijd van 1 uur instelt, dan geldt deze tijd ongeacht het apparaat. Wanneer het kind vervolgens 1 uur Gears 5 speelt op de Xbox One, kan het niet sneaky overschakelen naar PC om de game daar ook nog eens een uur te spelen. Checkmate, kid!

ouderlijk toezicht limiet
Schermtijden zijn nu van steeds van toepassing, ongeacht het platform waarop de game wordt gespeeld.

Eervolle vermeldingen

Verder zijn er nog een aantal kleinere updates. Zo kan je bijvoorbeeld Xbox Game Pass-games aanraden via een bericht aan vrienden of door het te delen in je community feed. Geïnteresseerden kunnen de game vervolgens meteen downloaden.

Het zou nu ook eenvoudiger moeten zijn om contact te leggen met gamers die je tegen het lijf bent gelopen in multiplayergames. Via je lijst met recente spelers kan je ze nu een bericht sturen, ze uitnodigen voor een party of ze toevoegen aan je vriendenlijst.

Tot slot wordt er ook een Events-app toegevoegd. Hiermee kan je events voor Xbox-games of game-community’s ontdekken. Daarnaast krijg je ook herinneringen, bijvoorbeeld bij de start van een nieuw seizoen of bij in-game events. Over deze nieuwe functionaliteit heeft Microsoft nog niet veel extra uitleg gegeven, maar het bedrijf belooft ons binnenkort meer details te kunnen geven.

En zo zie je mij, die heel wat geld gaat besparen met de nieuwe verlanglijsten, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!