Boe! Ja dat zal je zeker en vast wel horen tegen het einde van de maand. Het is tijd om de horrorgames weer uit de kast te halen en ze, samen met vrienden of op Twitch, nog eens te spelen. Wie hou ik voor de gek. Waarom oude games spelen als er zoveel nieuwe verschijnen? Hier zijn onze aanraders!

Concrete Genie

Concrete Genie

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 30 euro
Platform? PS4
Releasedatum? 8/10/2019

De game werd een paar keer uitgesteld, maar deze keer is het echt zover. Op 8 oktober 2019 komt Concrete Genie naar PlayStation 4. De game werd ontwikkeld door PixelOpus, onderdeel van SIE Worldwide Studios.

We bereiden ons alvast voor op een verhaal dat ons bij de keel grijpt, het centrale thema is namelijk pestgedrag. Onder de knoppen krijgen we Ash, een introverte jongen die zijn notitieboek vult met fictieve creaties. Wanneer een groep pesters de pagina’s uit zijn boek scheurt en over de hele stad verspreidt, ontdekt Ash een manier om zijn creaties tot leven te brengen. Gewapend met een speciale verfborstel maakt hij ook levende landschappen in zijn thuisstad, terwijl hij zijn bestaande creaties ook moet beschermen tegen pesters.

Ondanks de korte speelduur (vijf tot zes uur) bevat de game enkele interessante gameplay mechanics. Zo kan je op basis van kleuren je creaties een eigen persoonlijkheid geven. Gebruik je de kleur rood, dan kan je bijvoorbeeld een vuurspuwende draak tot leven brengen.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Wie is hyped? Timon
Prijs? 40 euro
Platform? PS4, Xbox One, PC
Releasedatum? 18/10/2019

Plants vs Zombies komt eraan! Wel, het is te zeggen… Eigenlijk is die er al, mocht je nog niet op de hoogte zijn. EA deed namelijk vorige maand een sneaky “shadow drop“. Helaas kan je die Founders pack nu niet meer kopen.

Voor degene die de Founders Pack hebben gemist is er geen probleem. De game kan je gewoon kopen en volledig spelen vanaf 18 oktober. Je kan opteren voor een Deluxe Edition als je er echt voor wilt gaan, die editie komt neer op zo’n 50 euro.

Plants vs Zombies is zonder meer de beste shooter franchise die ik heb gespeeld. Elk personage heeft zijn eigen krachten en met deze game komen er zes nieuwe bij! Ik ben helemaal te vinden voor het absurde gebruik van planten en zombies met absurde woordspelingen. Best wel grappig als je met je vrienden aan het praten bent en plots “Stom onkruid!” door je headset roept. Dan wordt er werkelijk onkruid bedoelt, want dat zijn nu eenmaal vijanden wanneer je als zombie speelt…

Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 60 euro
Platform? PS4, Xbox One, Windows
Releasedatum? 25/10/2019

Call of Duty: Modern Warfare kan de laatste tijd rekenen op heel wat media-aandacht, maar niet op de positieve manier. De game ligt namelijk onder vuur (hihi, grappig, want shooter) vanwege zijn exclusieve content op de PlayStation 4. Door een deal tussen Activision en Sony PlayStation, zal de “Survival Mode” maar liefst een jaar exclusief zijn voor PS4. Een beslissing die zowat de hele wereld deed walgen. Of je nu op Xbox One, PS4 of PC speelt, je betaalt namelijk dezelfde prijs voor de game. Toch krijgen enkel PS4-eigenaars aanzienlijk meer waar voor hun geld. Is dat eerlijk? Wij denken alvast van niet.

Maar we kijken even voorbij het drama. Call of Duty is terug met een reboot van een iconische titel: Modern Warfare. Opmerkelijk is dat de game cross-platform multiplayer ondersteunt. PC plebs en console fanboys worden verenigd, want iedereen kan samenspelen. Om alles eerlijk te laten verlopen, kan je er wel voor kiezen om enkel te spelen met mensen die hetzelfde besturingsapparaat gebruiken (controller of toetsenbord & muis).

The Outer Worlds

The Outer Worlds

Wie is hyped? Timon
Prijs? 60 euro
Platform? PS4, Xbox One
Releasedatum? 25/10/2019

Ah, Obsidian Games. Weet je nog toen ze de beste game in de Fallout franchise maakten (niet mijn woorden)? Fallout: New Vegas. Wel, je kan je daar dus meer van verwachten want de game wordt gezien als de spirituele opvolger van de game. Best wel gewaagd om je daaraan te vergelijken. Laten we dus maar hopen dat Obsidian ons niet teleur stelt.

Maar gelukkig sta je niet alleen in het avontuur want je krijgt ook companions met je mee die je bijstaan in gevechten en die je zelfs beter kan leren kennen. Een band ontwikkelen met fictieve personages, daar ben ik wel voor te vinden! Deze nieuwe RPG belooft een spel te worden waar je jezelf opnieuw tientallen uren in kan verliezen.

Slay the Spire

Slay the Spire (Fysiek)

Wie is hyped? Timon
Prijs? 35 euro
Platform? PS4, Switch
Releasedatum? 25/10/2019

Ik haat het als indie games een fysieke release krijgen. Natuurlijk wil ik ze fysiek, duh! Maar ja, deze heb ik ondertussen al digitaal aangeschaft. Er is ook een positief aspect, want door de fysieke release krijgt deze o-zo geweldige game misschien wat meer liefde.

Een Roguelike-Dungeon crawler. Opnieuw twee genres die ze totaal onverwachts met elkaar versmolten hebben. Daarom hou ik van indies. In de game kan je als drie verschillende personages spelen en de dungeon trotseren om zo het kwaadaardige hart van de Spire te verslaan. Dat doe je door kaarten onderweg te verzamelen en met elk personage hun unieke vaardigheden te gebruiken. Als dat nog niet genoeg is, kan je de moeilijkheidsgraad aanpassen om het zo uitdagender te maken. Ook is er nog een Daily mode met speciale regels.

Op dit moment is er zelf een nieuw personage in beta op pc. Er wordt dus nog meer content verwacht voor deze fantastische indie!

MediEvil

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 30 euro
Platform? PS4
Releasedatum? 25/10/2019

Alsof 25 oktober nog niet druk genoeg zit, is er nog een verplichte aankoop voor de nostalgische gamers onder ons: MediEvil. Wie de originele game in 1998 aan zich voorbij heeft laten gaan, heeft nu de kans om deze grote fout recht te zetten.

Het schattigste levende skelet aller tijden, Sir Daniel Fortesque, staat voor je klaar om zijn originele avontuur opnieuw te beleven. Zet je aartsvijand een hak en red het koninkrijk Gallowmere!

Nog niet overtuigd? PlayStation lanceerde een gratis demo die je kan downloaden via de PlayStation Store. Toegegeven, de demo is behoorlijk kort, maar je kan tenminste wel uitproberen of de gameplay je ligt.

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

Wie is hyped? Timon
Prijs? 40 euro
Platform? PS4, Xbox One, Switch
Releasedatum? 29/10/2019

Monkey Ball is een franchise die ik altijd al heb willen proberen, maar tot mijn verbazing nooit gekocht heb. In de trailer wordt er gezegd “roll your way back in”, maar voor sommigen zal het de eerste keer zijn dat ze hun weg in de game rollen.

De game maakt gebruik van een “tilt” mechanic waarbij je dus je controller moet draaien in de richting die je wil rollen. Ik kan me inbeelden dat dat zeker zal zorgen voor een heleboel frustraties. Zelf ik werd al gefrustreerd toen ik dit moest doen tijdens de Raving Rabbids Party game!

Luigi’s Mansion 3

Luigi’s Mansion 3

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 60 euro
Platform? Switch
Releasedatum? 31/10/2019

Onze favoriete angsthaas is terug voor een nieuw avontuur. Na een matige remake op de 3DS en een veel geslaagder tweede deel (Luigi’s Mansion: Dark Moon) krijgt Nintendo opnieuw de opdracht om ons te bewijzen dat deze franchise nog niet uitgemolken is.

Deze keer dient Luigi met zijn stofzuiger op zijn rug een hotel uit te kammen op zoek naar zijn ontvoerde vrienden. Elk verdiep is gebouwd rond een eigen thema, dus we verwachten alvast veel variatie doorheen de game. Tegenwoordig zijn gamers behoorlijk gesteld op hun vrijheid en daarom hanteert Luigi’s Mansion 3 een open levelstructuur die beter aansluit bij deze vrijheid. We zijn ook enorm benieuwd naar ScareScraper, de online modus die je met 8 mensen kan spelen.

En zo zie je ons, in een bal rollen en zonnebloempjes neerknallen en tal van andere mannelijke activiteiten aan het doen, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

call of duty modern warfare 2019

Call of Duty: Modern Warfare

Ontwikkelaar: Infinity Ward / Raven Software / Beenox / High Moon Studios

Uitgever: Activision

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One

Releasedatum: 25/10/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!