Vanaf vandaag kan iedereen volop dansen met Just Dance 2020, maar voor Wii-eigenaars wordt het een afscheidsdans. Just Dance 2020 is namelijk de allerlaatste game die op de Nintendo Wii zal verschijnen.

Dertien jaar. Zo lang is het geleden sinds de Nintendo Wii werd uitgebracht. Ondertussen is er zoveel gebeurd. De Verenigde Staten kreeg de eerste oranje president, er kwamen zessendertig films uit van F.C. De Kampioenen en vooral: Gamerverse is geboren.

“One more dance,” dacht Ubisoft. Ze kondigen aan dat Just Dance 2020 vanaf vandaag beschikbaar is voor Switch, PS4, Xbox One en… de Nintendo Wii. Binnenkort komt de game ook naar Google Stadia.

just dance 2020 baby shark
Baby Shark is ui-te-raard ook van de partij.

1500 games later

In zijn dertienjarige bestaan mocht de Nintendo Wii ruim 1500 games verwelkomen in zijn aanbod. De console legde Nintendo geen windeieren, want met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren is het een van de meest succesvolle consoles allertijden.

Waarom hebben ze de keuze gemaakt om de game alsnog te releasen op de Nintendo Wii? Twee (beredeneerde) gokjes. Enerzijds verkocht Just Dance tijdens zijn hele carrière het best op de Wii. Anderzijds wordt de Wii natuurlijk nog vaak gebruikt in rusthuizen en revalidatiecentra. Voor Ubisoft is er dus wel degelijk een markt die nog bediend kan worden. Daarnaast is het voor Ubisoft PR-gewijs natuurlijk ook een mooie stunt om de hekkensluiter te zijn op de Nintendo Wii.

Eerste Vlaamse nummer in Just Dance

Just Dance 2020 schrijft nog meer geschiedenis, want voor de eerste keer vinden we een Vlaams nummer in de tracklist. Concreet gaat het om 10.000 luchtballonnen van K3. Het lied werd met 31 miljoen view op YouTube het beste Nederlandstalige nummer ooit van een Belgische artiest en dat wordt door Ubisoft beloond met een plaatsje in de tracklist. De track is gratis speelbaar voor iedereen die de game bezit op Switch, PS4 of Xbox One (inderdaad, Wii-eigenaars zullen het zonder K3 moeten stellen).

En zo zie je mij, die ervoor heeft gezorgd dat je voor de rest van de dag met 10.000 luchtballonnen in je hoofd zit, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

just dance 2020

Just Dance 2020

Ontwikkelaar: Ubisoft

Uitgever: Ubisoft

Platformen: Nintendo Switch / PlayStation 4 / Xbox One / Google Stadia / Nintendo Wii

Releasedatum: 05/11/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!