Recent stelde Ubisoft een aantal games met onbepaalde duur uit, waaronder Watch Dogs: Legion, Rainbow Six Quarantine en Gods & Monsters. Nu blijkt dat al die games zullen worden uitgebracht als bridge games, wat inhoudt dat ze zowel op de huidige consoles verschijnen als op de next-gen consoles. Daarmee zijn de eerste aangekondigde next-gen games van Ubisoft dus een feit.

Ubisoft CEO Yves Guillemot kondigde dit nieuws aan tijdens een Q&A bij de bespreking van de kwartaalcijfers van de gameontwikkelaar. Eerder tijdens die bespreking werd ook al aangekondigd dat Watch Dogs: Legion, Rainbow Six Quarantine en Gods & Monsters zijn uitgesteld naar het fiscale jaar 2020-2021, dat loopt van 1 april 2020 tot 31 maart 2021.

Black Flag throwback

Het feit dat de bovenstaande drie games ook naar de PS5 en Xbox Scarlett komen, doet denken aan de lancering van de PS4 en Xbox One. Bij de lancering van die consoles was Assassin’s Creed IV: Black Flag namelijk ook beschikbaar als een launch title. Hetzelfde zal nu gebeuren met Ubisoft’s nieuwe games. Verder onthult het bedrijf dat er in datzelfde fiscale jaar nog minstens twee nieuwe AAA-games zullen verschijnen.

Deze vijf titels zullen te vinden zijn op de huidige consolegeneratie en de volgende, en ze zullen al het potentieel van de nieuwe consoles optimaal benutten. Het wordt heel interessant voor spelers, aangezien nieuwe content veel sneller gedownload kan worden.

– Yves Guillemot

Geen enkele game die in dit artikel werd genoemd heeft een concrete releasedatum. Hoogstwaarschijnlijk is dat informatie die we tijdens E3 2020 pas te horen zullen krijgen.

En zo zie je mij, die hoopt dat Splinter Cell een van die onaangekondigde AAA-games is, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

watch dogs legion boxart

Watch Dogs: Legion

Ontwikkelaar: Ubisoft Toronto

Uitgever: Ubisoft

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One / Google Stadia

Releasedatum: 29/10/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!