Ondertussen is Google Stadia al een tijdje uit en de meningen zijn nog steeds verdeeld. Daarom is het belangrijk om je eigen mening te vormen en met de gratis versie van Google Stadia kan dat nu volledig kosteloos.

Dat het belangrijk is om binnen te blijven, hoeven we gelukkig niet meer te vertellen. Dat betekent ook dat deze periode ideaal is om te gamen en daar helpen de bedrijven ons graag bij. Ubisoft geeft bijvoorbeeld een gratis maand Just Dance Unlimited weg en Google lanceert nu ook de gratis versie van Google Stadia. Daarnaast kan iedereen ook beroep doen op een gratis proefperiode van twee maanden op Stadia Pro.

Laagdrempelig gamen

Je kan veel zeggen over Google Stadia, maar ze maken het wel érg makkelijk om te gamen. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen met je Google-account op stadia.google.com. Vervolgens kan je een game aankopen uit de winkel en kan je deze meteen in je browser beginnen spelen. Een veeleisende game zoals Red Dead Redemption 2 draait dan volledig op de servers van Google zodat al het zware werk uit handen wordt genomen.

Koop je liever geen games bij Google, dan kan je aan de slag met een gratis proefperiode van twee maanden op Stadia Pro. Met die dienst krijg je meteen toegang tot een catalogus games en bovendien krijg je ook kortingen op games in de winkel. Daarnaast kunnen enkel Stadia Pro-leden genieten van ondersteuning voor 4K, HDR en 5.1. Wie de gratis versie van Stadia gebruikt, kan slechts gamen in 1080p.

google stadia pro games
Met twee maanden gratis Stadia Pro ga je meteen aan de slag met bovenstaande games.

Editors Opinion

Cloud gaming staat nog steeds in zijn kinderschoenen en veel mensen hebben de technologie nog niet kunnen uitproberen. Met Google Stadia kan iedereen eindelijk zelf cloud gaming ervaren en vervolgens hun eigen mening vormen over de technologie. Op dit moment zie je vaak nog dat mensen een verkeerd oordeel vellen over cloud gaming omdat ze de dienst nog niet zelf hebben kunnen uitproberen en moeten afgaan op ervaringen van anderen. Zeker met de gratis proefperiode van twee maanden, is er nu al helemaal geen reden meer om er niet zelf mee aan de slag te gaan. Toch vraag ik me af of de lancering van de gratis versie een impact gaat hebben op het Corona-bandbreedteprobleem. Als we allemaal aan de slag gaan met Google Stadia, dan vliegt de bandbreedte er namelijk door. De tijd zal het moeten uitwijzen.

- Thibault

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!