Net zoals bij de PlayStation 4, was de controller van de PlayStation 5 het eerste onderdeel dat het bedrijf liet zien van hun nieuwe console. De meningen zijn nogal verdeeld – vooral wat betreft het kleurenschema – en er zijn ook heel wat vragen over de controller. Bijvoorbeeld of de controller al dan niet beschikt over een hoofdtelefoonaansluiting.

Nieuw aan de DualSense is dat hij – in tegenstelling tot zijn voorgangers – beschikt over een ingebouwde microfoon. Zo kan je dus communiceren met vrienden zonder dat je een headset moet aansluiten. Een handige toevoeging, maar daardoor werd er wel de vraag gesteld of de controller dan nog wel beschikt over een hoofdtelefoonaansluiting.

Projectmanager Toshimasa Aoki stelt gamers via Twitter gerust, want daar bevestigt hij dat de controller nog over een hoofdtelefoonaansluiting begint. Net zoals bij de DualShock 4 zal je dus je eigen headset kunnen aansluiten.

Nieuwigheden

Ondanks de verdeeldheid rond het design, lijkt de DualSense absoluut een interessant apparaat te worden. Een logische wijziging is de implementatie van USB-C, de nieuwe standaard op het gebied van USB-aansluitingen. De Share-knop wordt vervangen door de Create-knop en de dynamische triggers kunnen hun weerstand aanpassen tijdens het gamen. De haptic feedback zou ook verbeterd moeten zijn. Een ander pijnpunt van de DualShock 4 – de batterijduur – zou ook verbeterd moeten worden bij de DualSense.

dualsense controller
De Share-knop werd vervangen door een Create-knop.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!