Inclusief een zielige Switch-versie

Wie begin oktober aan de slag gaat met FIFA 21 op de huidige generatie, zal de game gratis kunnen upgraden naar een next-gen versie wanneer die beschikbaar is.

Tijdens de EA Play Live conferentie heeft EA niet specifiek ingegaan op FIFA 21. Ze toonden enkel een algemene EA Sports Montage waar in-engine beelden te zien waren van FIFA 21.

Op de officiële website heeft FIFA 21 nu echter een releasedatum gekregen, namelijk 9 oktober 2020. De game verschijnt dan voor PlayStation 4, Xbox One, Stadia, Switch en pc (Origin en Steam). De game komt later ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X, maar daar is nog geen releasedatum voor (wellicht zal het een launch title zijn). Eigenaars van FIFA 21 zullen bovendien hun versie gratis kunnen upgraden naar een next-gen versie. De progressie van FIFA 21 Ultimate Team wordt dan mee verhuisd naar de nieuwe console, maar de progressie uit andere modi zoals Online Seasons, Co-Op Seasons, Career Mode en Pro Clubs wordt niet overgezet, zo meldt IGN. Let wel: als je een fysieke versie koopt van FIFA 21 voor PS4, dan zal je ook een PS5 met schijfstation moeten kopen om te kunnen genieten van dit aanbod.

Er zijn ook verschillende mogelijkheden om reeds vroeger aan de slag te kunnen met de game. FIFA 21 Ultimate Edition of Champions Edition is namelijk beschikbaar vanaf 6 oktober. Wie beschikt over EA Access of Origin Access kan vanaf 1 oktober al aan de slag met de game via de Play First proefperiode.

De Switch-versie van de game wordt (opnieuw) geen volwaardige versie, maar een Legacy-versie. De game brengt dan ook geen vernieuwingen ten opzichte van FIFA 20 op de Switch. Er komen enkel “kit en squad updates”. We hopen dan ook dat dit zal betekenen dat FIFA 21 een stuk goedkoper wordt op Switch, aangezien er geen nieuwigheden worden geïntroduceerd.

In dit artikel

fifa 21 boxart

FIFA 21

Ontwikkelaar: EA Sports

Uitgever: Electronic Arts

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 09/10/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!