Hespop Metal Meating

Een zomer zonder Graspop Metal Meeting? Niet als het van de Vlaamse livestreamer Espe afhangt!

Door het coronavirus hebben we – voor dit jaar althans – afscheid moeten nemen van heel wat mooie vooruitzichten, zoals bijvoorbeeld de festivalzomer. Dit weekend zou oorspronkelijk Graspop Metal Meeting plaatsvinden, maar de organisatoren werden genoodzaakt om het festival met een jaar uit te stellen.

Livestreamer en metalhead Espe Riekaert bleef echter niet bij de pakken zitten en zette zijn livestreamvaardigheden in om Graspop Metal Meeting ook dit jaar te laten doorgaan, maar dan op Twitch en onder de naam Hespop Metal Meating.

“Gezien Graspop en andere festivals zijn afgelast, dacht ik een alternatief te kunnen aanbieden om zoveel mogelijk het festivalgevoel te kunnen doorgeven,” zegt Espe aan Gamerverse.

Weide en camping op zolder

“Ik heb een weide en camping gebouwd op mijn zolder en speel de muziek die was gepland op Graspop. Ik probeer ook zoveel mogelijk typische festivaldingen te doen zoals vettig eten, moshpits en dansen op muziek. Dat werkt heel aanstekelijk zodat mensen zin krijgen om mee te doen.”

Kijkers kunnen hun enthousiasme delen in de chat, maar ze kunnen ook hun eigen foto delen op sociale media met de hashtag #hespop. Die foto’s worden dan gedeeld op de stream. Het evenement duurt tot en met 21 juni en loopt elke dag van 10u ’s ochtends tot 2u ’s nachts.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!