Gisteren vond het langverwachte Inside Xbox evenement plaats. Eindelijk zouden we gameplay te zien krijgen van next-gen games, maar toen dat niet het geval bleek ontving Microsoft bakken kritiek voor het evenement.

Hield je gisteren de chats van de livestream in de gaten, dan was de consensus duidelijk: “waar is de beloofde gameplay?” Ook op YouTube is duidelijk dat Xbox behoorlijk wat tegenkanting krijgt omwille van het evenement.

inside xbox youtube likes
De likes/dislikes vatten goed samen hoe de meningen zijn: verdeeld.

Fans waren vooral teleurgesteld over de ontbrekende gameplay van Assassin’s Creed Valhalla. Ubisoft had namelijk gemeld dat we “gameplay” te zien zouden krijgen, maar uiteindelijk bleek het om een in-game trailer te gaan in plaats van een effectieve demo. Creative director Ashraf Ismail probeerde voorafgaand aan het evenement alvast wat de verwachtingen te temperen door te melden dat het niet om een demo zou gaan, maar dat nieuws heeft duidelijk niet genoeg mensen bereikt.

Verkeerde verwachtingen

Aaron Greenberg, de enthousiaste marketing manager van Xbox, reageert nu op de situatie. In een tweet schrijft hij het volgende: “Hadden we niets gezegd en gewoon de Inside Xbox show hadden getoond zoals vorige maand, dan vermoed ik dat de reacties anders waren geweest. We hebben duidelijk verkeerde verwachtingen geschapen en dat is onze fout. We waarderen alle feedback en kunnen garanderen dat we uit alles zullen leren als een team.”

In juli keert Xbox terug met een nieuw digitaal evenement. Dan zullen we meer te zien krijgen van de first-party games voor Xbox Series X, waaronder Halo Infinite.

Als je het Inside Xbox evenement hebt gemist, dan hebben we goed nieuws! We hebben alle aankondigingen namelijk samengevat in een handig overzicht:

Ben jij tevreden met wat Microsoft gisteren liet zien? Laat van je horen in de comments!

In dit artikel

halo infinite

Halo Infinite

Ontwikkelaar: 343 Industries / SkyBox Labs

Uitgever: Xbox Game Studios

Platformen: Xbox One / Windows / Xbox Series X/S

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!