Tijdens het Inside Xbox evenement toonde Microsoft de eerste gameplaybeelden van next-gen games. Opvallend is dat veel van de games behoorlijk grimmig zijn. Geen feel-good games dus, maar wel donkere games in dystopische werelden. 

Ook opvallend is dat veel van de games Smart Delivery zullen ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat je steeds de beste versie van de game kan spelen. Wanneer je een game koopt voor Xbox One (veel van de getoonde games zullen namelijk ook lanceren voor Xbox One) dan krijg je de Xbox Series X-versie gratis wanneer je overschakelt naar deze console. 

Geen typische voiceover met ‘world premiere’ was kenmerkend voor deze uitzending, maar wel de ‘Optimized for Xbox Series X‘ badge. Dit houdt in dat de games optimaal gebruikmaken van alle voorzieningen van de Xbox Series X, zoals 4K-resolutie tot 120 frames per seconde, DirectStorage, hardware-acceleratie met DirectX Raytracing en meer. 

optimized for xbox series x

Heb je de uitzending gemist of wil je alle aankondigen even nalezen, dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel vatten we namelijk elke game samen die te zien was.

Bright Memory: Infinite

Bright Memory: Infinite is een indiegame, maar in een totaal andere stijl dan je zou verwachten. De game ziet er namelijk uit alsof het topteam van Microsoft er jarenlang aan heeft gesleuteld. Grafisch gezien is Bright Memory: Infinite met zijn fotorealistische graphics dan ook de meest verbluffende titel die we vandaag hebben gezien. 

Bright Memory: Infinite speelt zich af in een futuristische metropolis in het jaar 2036. Spelers krijgen de controle over Shelia, een lid van de Supernatural Science Research Organization, wat ervoor zorgt dat ze toegang heeft tot heel wat geavanceerde wetenschap en technologie. 

De game stond reeds gepland voor pc, maar komt nu dus ook naar Xbox Series X. 

Chorus

Chorus is een space combat shooter die wordt ontwikkeld door Deep Silver. In de game krijg je de controle over twee protagonisten: Nara en Forsaken. De verhaalgedreven single-player campaign laat spelers wapens en vaardigheden ontgrendelen terwijl ze het sterrenstelsel bevrijden van de Circle. De game verschijnt in 2021 voor Xbox One en Xbox Series X met Smart Delivery.

Madden NFL 21

Madden NFL is terug met een nieuwe jaargang. Ook Madden NFL ondersteunt Smart Delivery. Wie bezit over de Xbox One-versie, kan dus gratis upgraden naar de Xbox Series X-versie. Het gaat hier echter om een tijdelijk aanbod. Om ervoor in aanmerking te komen, dien je de Xbox One-versie van Madden NFL 21 te kopen tegen uiterlijk 31 december 2020. Vervolgens krijg je tot 31 maart 2021 om te upgraden naar Xbox Series X.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Aan het begin van de trailer leek het even om een game zoals We Happy Few te gaan, maar al snel bleek dat het ging om de vampieren RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Niet alleen ondersteunt de game Smart Delivery, maar ook cross-generation saves. Wanneer je overstapt van Xbox One naar Xbox Series X, zal je dus je personage kunnen overhevelen zodat je niet vanaf nul moet herbeginnen. 

Call of the Sea

Van alle getoonde games was Call of the Sea nog een van de meest positieve games. Qua gameplay doet de game vooral denken aan The Witness en er lijken dan ook wat overeenkomsten te zijn tussen de games. Het gaat hier namelijk ook om een first-person adventure puzzle game. De game is ondertussen al een jaar in ontwikkeling en het team van Out of the Blue streeft ernaar om de game te kunnen lanceren tegen het einde van dit jaar. Leuk feitje: de voice-actress van de protagoniste is Cissy Jones, bekend uit Firewatch. De game zal lanceren op Xbox One, PC en Xbox Series X en zal reeds bij zijn lancering beschikbaar zijn op Xbox Game pass.

The Ascent

The Ascent is een top-down action RPG die zich afspeelt in een cyberpunkwereld. Spelers kunnen omgevingen ontdekken, gaande van de sloppenwijken tot de meest luxueuze plaatsen. Vijanden kunnen geloot worden om zo je gear te upgraden en je personage te personaliseren met cyberware. De game kan volledig gespeeld worden met vier spelers in co-op (lokaal of online). The Ascent komt later dit jaar naar Xbox One en Xbox Series X. 

The Medium

The Medium is de nieuwe psychologische horror van Bloober Team (bekend van Observer, Layers of Fear en Blair Witch). In de trailer zien we een zwangere vrouw die paranormale visioenen heeft. Voor de ontwikkeling werkt het team samen met Akira Yamaoka, de man achter de soundtrack van Silent Hill. De game haalt alles uit de nieuwe console met 4K resolutie, ray-tracing technologie en SSD om een cinematische ervaring te bouwen zonder laadschermen. 

Assassin’s Creed: Valhalla

De laatste trailer die de revue passeerde, was tevens de reden waarom de meeste mensen überhaupt afstemden op de uitzending, namelijk gameplay van Assassin’s Creed: Valhalla. Eerder vandaag werd reeds verduidelijkt dat het niet om een gameplay demo zou gaan, maar wel een gameplay teaser. De verwachting waren dus al getemperd, maar afgaand op de chat tijdens de uitzending was er nog steeds heel wat teleurstelling bij fans. In plaats van echte gameplay, kregen we namelijk beelden te zien die afkomstig waren uit de game. Zo zagen we bijvoorbeeld hoe een dorp aan het afbranden was en hoe protagonist Eivor lustig bijlen in het rond aan het strooien was. 

Valhalla zal Smart Delivery ondersteunen bij de lancering. Wie de game koopt op Xbox One, zal automatisch ook de Xbox Series X-versie ontvangen. De lancering staat gepland voor eind 2020. 

Second Extinction

Systemic Reaction komt met Second Extinction. “Kwadaardige gemuteerde Dinosaurussen hebben de wereld overgenomen”. Second Extinction is een co-op shooter die uitblinkt wanneer je met vrienden speelt. Mensen zijn gevlucht naar de ruimte maar komen nu terug om wraak te nemen. Dat vormt de start van ‘the Extinction War’. Er zijn vier speelbare overlevenden beschikbaar in het begin, maar er komen meerdere extra personages na de launch.

Scarlet Nexus

Bandai Namco Entertainment brengt ons weer een game in anime-stijl. Yuito Sumeragi is een nieuw lid van de OSF en wil zijn psychokinetische krachten trainen om te worden zoals degene die hem gered heeft toen hij nog een kind was. Werp met auto’s naar de bizarre monsters of laat een trein ze omver rijden. Gebruik je omgeving om je vijanden te vernietigen.

Yakuza: Like a Dragon

Eén van de launch-titles voor de Xbox Series X zal Yakuza: Like a Dragon zijn. Op dat moment komt de game ook naar Windows 10 en Xbox One. De game komt ook met Smart Delivery zodat Xbox One-spelers kosteloos kunnen overschakelen naar de Series X-versie. Het moraal van het verhaal is: vecht voor waar je in gelooft. Ichiban Kasuga is een naamloze rekruut in een kleine Yakuza familie. Verraden, alleen en achtergelaten door de man die hij vertrouwde. In Yokohama, Japan, vecht je je weg terug naar de top en level je verschillende jobs net zoals in een echte RPG. Maar dan meer met een moderne jas zoals chef, bodyguard of een muzikant.

Dirt 5

De volgende generatie van racen komt eraan. Groter dan voorheen worden er wat nieuze elementen toegevoegd aan de franchise. Photo mode, 12-player multiplayer, objective gebaseerde modes, 4 speler split-screen, verschillende steden die zorgen voor variëteit zoals Brazil, Italië en New York en dynamische seizoenen (zoals bij Forza Horizon 4).

Herbekijk de volledige uitzending

Wil je graag de volledige uitzending herbekijken (minus) de interviews met ontwikkelaars, dan kan dat via onderstaande video:


In juni staat er alweer een nieuwe Xbox-evenement op het programma met nieuwe trailer, updates en aankondigingen. Microsoft kondigde namelijk aan dat het maandelijks een 20/20 uitzending zal houden.

Zo, dat was het dan. Alles wat je gemist hebt van het Inside Xbox "gameplay" event. Wat vonden jullie van deze "gameplay"? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

assassin's creed valhalla boxart

Assassin's Creed: Valhalla

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / PC

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!