PlayStation verjaarde op 3 december 2019 en blies 25 kaarsjes uit. En ja, PlayStation’s kunnen blazen. Dat doet mijn 4 althans wanneer ik Red Dead Redemption 2 aan het spelen ben. PlayStation Access vierde dat ook met een hele mooie video en daar wou ik het toch even over hebben.

Ken je dat warme gevoel dat aanvoelt als een warm dekentje op een koude winterdag? Wanneer je kriebels over je rug krijgt en een glimlach op je gezicht? Dat is wat ik had bij deze video. Dan heb ik het merendeels over het tweede deel van de video.

Begrijp me niet verkeerd, PlayStation 1 en 2 waren super in hun tijd. Ik start zelf nog regelmatig mijn PlayStation 2 op om Ape Escape 2 te kunnen spelen. Waar blijft de nieuwe instalment van die game, PlayStation?!

Mijn eerste kennismaking met PlayStation was met de PlayStation 3, wanneer deze ongeveer op driekwart van zijn levensloop was. PlayStation 2 had ik wel af en toe eens bij vrienden gespeeld. Ik had dus wel al eens met een paarse draak gevlogen en een auto of twee gestolen in GTA, maar echt interesse had ik niet echt. Ik had mijn Wii en ik danste erop los. Wat heeft een man meer nodig?

playstation 3

Op een bepaalde dag wou ik echter een PlayStation 3 in huis halen. Opgroeien noemen ze dat, denk ik. Het voordeel was dat de games al heel wat in prijs gedaald waren aangezien ik heel wat achterliep (en nu nog steeds). Ik deed heel wat opzoekingswerk om er zeker van te zijn dat ik elke goeie PlayStation 3 game in huis had en op dit moment denk ik wel dat dat zo is. Ik ben althans voldaan met de collectie die ik heb. Van Assassin’s Creed tot Driver, Dead Space en Sly Racoon. Heel wat van die verzameling moet ik nog spelen.

PlayStation heeft kort na zijn verjaardag een Guinness World Record behaald als de bestverkopende thuisconsole aller tijden.

Eerste game

Een game die me altijd zal bijblijven van die generatie is Infamous. Ik geloof zelfs dat het de eerste game was die ik op mijn “gloednieuwe” console speelde. Deze game had ik gekocht in Game Mania omdat het een speciale cover had, ik wist überhaupt niets van de game. Gewoon gekocht door een mooi kartonnetje errond, maar wat was ik blij. Een game waarin je kon kiezen of je goedaardig je krachten zou gebruiken of ze zou gebruiken om de wereld te vernietigen. Voor mij was dit de eerste keer dat ik die keuze kreeg en het maakte de game fantastisch voor mij.

Meteen erna kocht ik ook de tweede in de reeks en mijn eerste PlayStation 4 game was dan ook Infamous: Second Son. Nu ik er bij stil sta, wat een toeval. Nu hoop ik wel dat er een volgende in de reeks komt met PlayStation 5, zo kan ik mijn traditie verderzetten.

Graphics

Een tijdje geleden keerde ik nog eens terug naar Infamous om te strijden voor de Platinum. Dan zie je wel dat de game van een ander tijdperk is. De game heeft zijn beste jaren al gehad, maar dat is normaal en is zeker niet slecht. De game is dan ook al een decennia oud. Het punt dat ik wil maken is dat we van erg ver komen en dat het belangrijk is om hier eens bij stil te staan.

Dat is zeker ook te zien in de video hierboven. De graphics zijn immens geëvolueerd. Wanneer ik daaraan denk, kan ik niet wachten om te zien waar we over 10 jaar staan in de game industrie. Soms stel ik me vaak de vraag hoe ze deze graphics nóg realistischer kunnen maken, maar ik ben zeker dat ze daar wel weer iets op zullen vinden.

Gamen is een passie

Het terugzien van games waar ik destijds enorm van heb genoten. Het terugdenken aan al die geweldige games die ik al heb kunnen spelen. En al die geweldige games die ik nog moet spelen. Dat alles zorgt voor dat warme gevoel waar ik over sprak. Die kriebels op mijn rug, de lach op mijn gezicht.

Gamen is een passie voor mij. Het is veel meer dan een hobby. Goede tijden, slechte tijden, normale tijden. Altijd ben ik te vinden achter één of andere console. En de console die mijn hartje gestolen heeft, is de jarige: PlayStation.

Happy birthday, PlayStation. Op de volgende generatie en de volgende reeks exclusives die onze hartjes sneller zullen laten slaan!

En zo zie je mij, die nu een rustig privémomentje met zijn PlayStation 4 zal nemen, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!