Uit het niets kwam er een genre uit de grond gestampt. Chess games. Niet degene die je kent. Ver van zelf. Hoewel ze eenzelfde naam delen zijn ze een wereld van verschil. De leercurve is best wel groot maar ondertussen is het genre al uitgegroeid tot iets meer. Hier nog een epic trailer omdat het kan!

Ik volg niet

Auto Chess is een mod in Dota 2 die uitkwam in februari dit jaar. Vele bekende streamers speelden de game dagelijks en ik was erg nieuwsgierig. Dus wou ik eventjes piepen waar de hype nu over ging. Toen was de game nog enkel speelbaar in een Mod vorm in Dota 2. Ondertussen hebben we al Team Fight Tactics (de League of Legends versie), Auto Chess: Origin (een mobiele versie van de makers van de mod) en Dota: Underlords (de versie van Valve). In het begin liepen alle games wel wat stroef, maar ondertussen zijn alle drie deze Auto Chess games uitgegroeid tot goede games. Moeilijk om een beslissing te maken.

Ik ga nu niet opnieuw proberen uit te leggen hoe de game in elkaar zit. Het is net hetzelfde als je een Moba probeert uit te leggen aan iemand. Speel het gewoon als je het wilt weten. Hier is wel mijn artikel van toen de versie van de originele makers, Dragonest, mobile ging. Ondertussen is er ook al een beta gaande voor pc en vind je hem in de Epic Game Store.

2020

In deze bron is een vertaling terug te vinden van een interview met Dragonest, de makers van de originele mod. In het artikel is te vinden dat er een versie zou komen van de Auto Chess game naar PS4 en Switch in 2020. Ondertussen zijn er nog een aantal updates zoals een 4v4 mode, tournament mode en nog wat meer.

Maar het belangrijkste is uiteraard de console announcement. Hoe geweldig zou het zijn om Auto Chess te spelen op de Switch? Zoals ik al een aantal keer heb vermeld vind ik het wel leuk om strategie games in handheld mode te spelen. 40-minuten staren naar een gsm scherm is nu niet echt m’n jam. Maar een console release, sign me up! Stel je voor dat er een Platinum is. Oh, ik kan er alleen maar van dromen.

Wat speel ik nu?

Op dit moment is de enige versie van Auto Chess die ik nu nog speel TFT. Dat komt vooral door het item systeem, de leukere combo’s van de verschillende rassen en classes. Vooral eigenlijk ook het reward systeem die goed uitgebouwd is. Elke week krijg je nieuwe quests en er zijn leuke dingetjes te verdienen zoals emotes, arena skins en avatars. Natuurlijk wordt er ook nog altijd aan gewerkt.

Dota: Underlords heb ik ook al eens opgestart. Daar krijg je wat meer adem ruimte. Geen items die je moet combineren en je krijgt minder schade als je een ronde verliest. Ondertussen is de game ook wel al veel uitgebreider door quests te implementeren. Wat de mod betreft heb ik geen info voor je. Die was wat te cluncky om te spelen en het reward systeem is slechter dan de andere games. Maar ondertussen heb ik een drukker lever en met de populariteit van Gamerverse heb ik minder tijd om 3 uur lang auto chess te spelen. Dus moet ik een keuze maken en die gaat voorlopig naar TFT.

En zo zie je mij, die hoopt om een Platinum te halen van een Auto Chess game, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!