Gaming is een wonderlijke hobby en uiteraard wil je ook andere mensen laten ervaren waarom het zo geweldig is. Bloodborne of Cuphead is dan niet meteen de beste keuze. In dit artikel verzamelen we de beste games om samen te spelen met je onervaren partner, kind of moeder.

Switch-games zijn natuurlijk ideaal aangezien je altijd beschikt over twee controllers, maar we proberen om in deze lijst games te kiezen die ook voor andere platformen beschikbaar zijn. Wat alle games gemeenschappelijk hebben, is dat ze allen beschikken over lokale co-op. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld. Heb je dus een tip voor ons, laat het dan zeker weten in een reactie onderaan dit artikel.

Luigi’s Mansion 3

Ontwikkelaar: Nintendo
Lanceringsdatum: 31 oktober 2019
Platformen: Switch
Max. aantal lokale spelers: 2

Soms lijkt het alsof lokale co-op steeds meer verwaarloosd wordt, maar Nintendo bewijst graag het tegendeel. Met Luigi’s Mansion 3 leveren ze dan ook een klepper van formaat af die je quasi volledig in co-op kan spelen. Na een klein uurtje ontgrendel je Gooigi en vervolgens kan je voor de rest van de game samen spookjes opzuigen en puzzels oplossen. Het voordeel is ook dat de game zo een stukje makkelijker wordt, want er zitten best wat taaie stukken in de game wanneer je er alleen voor staat. Een topper waar spelers van alle leeftijden van gaan genieten. Luigi’s Mansion is beter dan ooit.

Overcooked

Ontwikkelaar: Ghost Town Games
Lanceringsdatum: 8 februari 2016
Platformen: PC, Switch, PS4, Xbox One
Max. aantal lokale spelers: 4

Wie op zoek is naar een rustige ontspannende introductie tot gamen, zal wellicht bedrogen uitkomen met Overcooked. Het is namelijk makkelijk een van de meest stresserende games uit deze lijst en je teamwork wordt enorm op de proef gesteld. Daarom is Overcooked vooral ideaal wanneer je al een aantal andere games van dit rijtje hebt afgewerkt. In zijn review vertelt Timon hoe Overcooked fungeerde als een bindingsmoment met zijn zus.

In elke level dien je enkele gerechten tot een goed einde te brengen. Het start makkelijk, maar naarmate je verder komt in het spel worden niet alleen de gerechten lastiger, maar ook de omgevingen.

Waarom Overcooked 2 en niet de originele? Overcooked 2 heeft ten eerste al een platinum die wel toegankelijk is voor niet-ervaren-trophy-hunters. Een spel zonder platinum? Die raakt Timon meestal al niet aan…
Een tweede puntje is dat de sequel alles is wat de eerste ook is, maar dan beter. Een paar nieuwe mechanics werden toegevoegd zoals sprinten en voedsel werpen. Hierdoor kan je – mits je deze mechanics goed gebruikt – veel efficiënter te werk gaan dan in de eerste game.
Het derde puntje is dat er ook veel meer levels beschikbaar zijn in Overcooked 2 en meer verschillende modes. Over die modes zal ik nu niet al te veel uitwijden, maar de game voelt veel meer als een volledige game dan zijn voorganger.

Helldivers

Ontwikkelaar: Arrowhead Game Studios
Lanceringsdatum: 4 maart 2015
Platformen: PC, PS Vita, PS3, PS4
Max. aantal lokale spelers: 4

Helldivers is een schoolvoorbeeld van easy to learn, hard to master. In deze top-down shooter kruip je in de rol van Guardians die op verschillende planeten missies moeten voltooien. Het gaat dan bijvoorbeeld om het vermoorden van een target, een zwarte doos ophalen of het begeleiden van een konvooi. Bij het begin van de missie selecteer je je uitrusting en de krijgslisten die je wil meenemen. Deze krijgslisten zijn pods die je kan oproepen, zoals een turret of extra munitie. Wanneer een van je medespelers gestorven is, dien je ook een pod op te roepen om deze speler terug te brengen.

Vanwege de grote hoeveelheid vijanden ben je echter nooit veilig, waardoor chaos verzekerd is. De voldoening wanneer je na een succesvolle missie samen de shuttle bereikt, is dan ook gigantisch groot. De kans wanneer je na een missie van een halfuur uiteindelijk geplet wordt door de shuttle die je komt ophalen, is eveneens behoorlijk groot…

Rayman Legends

Ontwikkelaar: Ubisoft
Lanceringsdatum: 30 augustus 2013
Platformen: PC, PS Vita, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Max. aantal lokale spelers: 5

Rayman Legends is al vanaf de eerste minuut samen te spelen en is met zijn artistieke graphics een genot op elk vlak. In deze platformer is het aan jou en je vrienden om zoveel mogelijk Teensies te redden. De levels zijn enorm gevarieerd en elke wereld wordt telkens afgesloten met een leuke boss fight en een episch muzikaal level. De game zou in eerste instantie enkel verschijnen voor Wii U, maar uiteraard kon de game op dat platform zijn potentieel niet waarmaken. Ubisoft zette dus zwaar in op een multiplatform lancering en ondertussen is de game beschikbaar op quasi elk platform.

Snipperclips

Ontwikkelaar: SFB Games
Lanceringsdatum: 3 maart 2017
Platformen: Switch
Max. aantal lokale spelers: 4

Snipperclips is geschikt om samen te spelen! Haha, wat een topmop. En niet eens zelf verzonnen, het is gewoon de officiële ondertitel van de game. Maar genoeg gelachen, wat is Snipperclips? In Snipperclips speel je als een stukje papier en zo dien je samen puzzels op te lossen. Je dient dus steeds je partner wat bij te knippen om levels te voltooien. Zo dien je bijvoorbeeld een bepaalde vorm te maken of een basketbal naar een doel te dragen. Deze puzzelgame zet dus niet alleen je intelligentie aan het werk, maar ook je creativiteit. Snipperclips is ideaal geschikt voor twee spelers, maar bepaalde puzzels en speelmodi bieden ruimte voor vier spelers.

In november 2017 verscheen Snipperclips Plus, een bijgewerkte versie van de game die onder andere dertig nieuwe levels bevat. Je koopt dus best deze variant van de game. Heb je de originele versie, dan kan je deze alsnog uitbreiden met Snipperclips Plus via een add-on.

Boxboy + Boxgirl

Ontwikkelaar: HAL Laboratory
Lanceringsdatum: 26 april 2019
Platformen: Switch
Max. aantal lokale spelers: 2

BOXBOY! + BOXGIRL! is een ideale titel voor wie eens iets anders wil dan Mario of Rayman. Je zou zelfs kunnen zeggen dat deze game ideaal is voor mensen die out of the box denken. In deze indie krijgt elke speler een Joy-Con waarmee hij zijn of haar blokje bestuurt. Een blok kan andere blokken op zichzelf zetten om zo verschillende vormen aan te nemen. Door creatief om te gaan met deze vormen, breng je de levels tot een goed einde. Moeilijk uit te leggen allemaal, dus kijk zeker eens onderstaande video die een perfect beeld geeft van de gameplay.

Qua graphics lijkt het misschien een enorme stap achteruit, maar de puzzelaars onder ons moeten BOXBOY! + BOXGIRL! ongetwijfeld een kans geven. De game is met zijn tien euro absoluut niet duur te noemen en bovendien is er een gratis demo beschikbaar.

Unravel 2

De onthulling van Unravel op E3 2015 is ondertussen een historisch moment geworden. De zenuwachtige developer die met een handgemaakt poppetje op podium zijn game kwam uitleggen, deed denken aan de gemiddelde boekbespreking van een schuwe leerling in een nieuwe klas. Een hartverwarmend moment en de originele game was minstens even hartverwarmend.

In juni 2018 verscheen het vervolg: Unravel 2. De twee in de naam staat toevallig ook voor het aantal spelers, want deze keer krijg je twee Yarny’s onder de knoppen. De game is volledig speelbaar in lokale co-op zodat je samen met een vriend de puzzels tot een goed einde kan brengen. De fotorealistische graphics zijn prachtig en de puzzels zijn slim bedacht.

Plants vs Zombies: Battle for Neigborville

Ontwikkelaar: PopCap Games
Lanceringsdatum: 1 Augustus 2019
Platformen: PS4, Xbox One, Windows
Max. aantal lokale spelers: 2

Plants vs Zombies is een van onze favoriete shooter franchises. Je hebt 10 verschillende planten en 11 verschillende zombies (waarvan eentje die je kan krijgen tijdens het huidige evenement). Deze hebben elk hun eigen krachten. De game is wat te vergelijken met andere hero shooters zoals Overwatch, alleen zit het allemaal veel simpeler in elkaar. Elke hero heeft twee verschillende manieren om te vuren en drie krachten die je kan gebruiken. Daarmee is de game ook ideaal geschikt voor nieuwkomers.

Je kan online co-op spelen, maar dan heeft je medespeler wel een PS Plus abonnement nodig. Mocht die persoon dat niet hebben, kan je gewoon samen de story mode spelen. Het is de eerste Plants vs Zombies game die een story mode heeft. Het gaat om vier verschillende gebieden met telkens een aantal entertainende missies om tot een goed einde te brengen, kabouters om te zoeken, puzzels om op te lossen en zombies (of planten) om uit te roeien.

Hebben we een game over het hoofd gezien die absoluut op deze lijst moet komen? Laat het ons weten in een comment!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!