Update: 18 maart om 12u30

De Nationale Veiligheidsraad heeft in België de maatregelen aangescherpt, waardoor alle niet-essentiële winkels op woensdag 18 maart om 12u de deuren moesten sluiten. Ten vroegste op 6 april worden de deuren terug geopend. Geloof het of niet, maar een gamewinkel wordt gezien als niet essentieel waardoor ook Game Mania genoopt is om te sluiten.

Dat zorgt uiteraard voor problemen wat betreft het ophalen van de pre-orders van Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal. Gisteren liet Game Mania nog weten dat klanten hun game woensdag kunnen komen ophalen, maar dit plan gaat niet meer door. Game Mania adviseert klanten om de game opnieuw te bestellen via de webshop van Game Mania, de game ligt dan de volgende dag in je bus. Het geld van je pre-order wordt uiteraard terugbetaald, maar dit zal pas mogelijk zijn bij het eerstvolgende winkelbezoek. Het zal dus wellicht nog even duren vooraleer je de compensatie kan aanvragen. Eventuele pre-order bonussen zullen op een later moment kunnen worden opgehaald.

Heb je een Nintendo Switch Animal Crossing-editie besteld, dan bewaart Game Mania deze zodat je deze kan ophalen wanneer de deuren terug worden geopend. Het is ook mogelijk om je reservering te annuleren zodat het voorschot wordt terugbetaald.

Het lijkt enkel te gaan om de Belgische filialen. Voor de Nederlandse winkels geldt nog steeds het originele plan om de deuren pas donderdag 19 maart te sluiten.


Origineel bericht: 17 maart om 17u

Lang stelde Game Mania klanten gerust dat de verkoop van Animal Crossing: New Horizons en Doom Eternal vrijdag gewoon zou doorgaan als gepland, maar komt daar nu op terug. De keten sluit namelijk alle fysieke winkels in de strijd tegen Corona. Animal Crossing: New Horizons en DOOM Eternal kunnen daardoor al vanaf woensdag 18 maart worden opgehaald.

Wie via Game Mania een pre-order heeft op Animal Crossing: New Horizons of Doom Eternal, kan twee dagen eerder aan de slag met zijn game. Game Mania heeft namelijk besloten om in de strijd tegen Corona alle fysieke winkels vanaf donderdag 19 maart te sluiten. Animal Crossing en Doom verschijnen echter pas vrijdag, waardoor Game Mania genoopt is om de games vroegtijdig op de markt te brengen.

SMS met details

Het gaat hier enkel om pre-order klanten die ervoor kozen om hun game in de winkel te gaan afhalen. Heb je geen pre-order, dan is het dus niet mogelijk om woensdag gewoon de game te gaan kopen. Klanten met een pre-order, ontvangen woensdag een sms-bericht met info omtrent de praktische details. De software inruilactie gaat ook nog steeds door zoals normaal. Wie een pre-order heeft geplaatst via de webshop van Game Mania, ontvangt zijn game eveneens woensdag (of uiterlijk donderdag).

Game Mania verwacht een immense drukte in de winkels, en vraagt klanten dan ook om hun gedrag hierop af te stemmen. Houd voldoende afstand van elkaar en gebruik elektronische betaalmiddelen (geen cash). Alle winkels blijven woensdag uitzonderlijk open tot 19:00. Daarna sluiten ze voor onbepaalde duur.

Gratis verzending

Het is niet de eerste maatregel van Game Mania in de strijd tegen Corona. Eerder maakten ze ook al de beslissing om bestellingen vanaf 20 euro via hun webshop gratis te verzenden. Met deze beslissing hopen ze om hun activiteiten toch nog (beperkt) te kunnen verderzetten in deze ingewikkelde tijden.

game mania corona
Het volledige statement van Game Mania, zoals het via mail verspreid werd naar klanten.

Kan jij morgen als een van de eersten aan de slag met Animal Crossing of moet je toch wachten tot vrijdag? Laat het ons weten in de comments.

In dit artikel

animal crossing new horizons

Animal Crossing: New Horizons

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 20/03/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo MediaMarkt logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!