De Silent Hill franchise kent ondertussen een woelig verleden. Wat met P.T. de coolste game-onthulling ooit moest worden, liep uiteindelijk af in een sisser. Toch lijkt het erop dat er binnenkort wat zekerheid komt in de toekomst van de franchise.

Het is ondertussen alweer acht jaar geleden sinds we voor het laatst een Silent Hill-game zagen. Toch hebben fans van het genre iets om naar uit te kijken, want volgens geruchten wordt een Silent Hill voor PS5 binnenkort aangekondigd, aldus Gamerant.

De geruchten zijn afkomstig van Twitter-gebruiker Dusk Golem, iemand die voornamelijk bekend staat om zijn Resident Evil-gerelateerde lekken. Op Twitter meldt de gebruiker dat een nieuwe Silent Hill blijkbaar binnenkort wordt aangekondigd. In andere tweets verduidelijkt hij de boodschap. “Om eerlijk te zijn denk ik dat het wat vroeg is om de game aan te kondigen aangezien de game pas anderhalf jaar in ontwikkeling is, maar aan de andere kant kan ik ook zien waarom ze het nu zouden doen. Ik heb zelf geen specifieke zaken gehoord, maar anderen die er bekend mee kunnen zijn zeggen dat de onthulling op het PS5-event gaat plaastvinden.”

Reboot

Op dit moment is er nog geen PS5-evenement aangekondigd, maar het lijkt quasi onvermijdelijk dat er binnenkort wel een digitaal evenement zit aan te komen. Volgens Jason Schreier zou het evenement ergens in de eerste helft van juni plaatsvinden. Een andere journalist, Jeff Grub, zegt dat de console op 4 juni wordt aangekondigd.

Volgens eerdere geruchten zou de nieuwe Silent Hill game een reboot zijn die wordt gemaakt door mensen bij SIE Japan die ook aan de originele game werkten. De game laat wellicht nog even op zich wachten gezien de game nog vroeg in zijn ontwikkelproces zit, maar gezien alle geruchten is het waarschijnlijk een goede zet van Sony om de game alvast aan te kondigen.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!