Vaarwel, zwarte PS5

Het feit dat de PS5 enkel in het wit verschijnt, is voor velen nog steeds een dealbreaker. Toen duidelijk werd dat de faceplates van de PS5 makkelijk te vervangen zijn, werd dan ook gehoopt dat we aan de hand van alternatieve faceplates toch een zwarte (of andere) PS5 in huis zouden kunnen halen. Daar steekt Sony nu een stokje voor.

Een maker van custom faceplates – CustomizeMyPlates – heeft aan VGC laten weten dat de advocaten van Sony contact hebben opgenomen. Volgens de advocaten heeft Sony een patent dat ook de faceplates beslaat. Als het bedrijf verder zou gaan met de ontwikkeling en verkoop van dergelijke faceplates, dan zouden ze dus in de rechtbank eindigen.

Droge advocaten

Het is niet de eerste keer dat de onderneming op negatieve manier in contact kwam met Sony. Eerder namen de advocaten reeds contact op voor een naamswijziging. In eerste instantie heette de onderneming namelijk PlateStation 5. Toen hebben ze daarop gereageerd door hun naam te wijzigen naar CustomizeMyPlates.com. Altijd zonde wanneer droge advocaten tussen een leuke woordgrap komen.

Het bedrijf heeft alle faceplate-bestellingen wereldwijd geannuleerd en terugbetaald. “We zijn extreem ontgoocheld hierover, maar we hebben geen andere keuze.” Het bedrijf richt zich nu volledig tot het maken van skins en accessoires voor de PlayStation 5. Een zwarte PS5 is dus nog steeds een optie, maar dan wel in de vorm van een skin. Misschien toch nog maar even de naam veranderen naar SkinStation…

Het is dan nog maar de vraag waarom Sony op deze manier reageert. Wellicht spelen ze met het idee om in de toekomst zelf faceplates te gaan verkopen?

playstation 5

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!