Na de web-versie van de PlayStation Store, kan ook iedereen met de nieuwe PlayStation applicatie aan de slag. De app introduceert een nieuwe store en heel wat extra mogelijkheid (vooral voor PS5).

Controleer snel even de beschikbare updates op je telefoon, want Sony heeft een update uitgerold voor de PlayStation applicatie die de applicatie volledig vernieuwt. Als eerste valt het nieuwe uiterlijk op, maar de applicatie is ook een stuk overzichtelijker en biedt heel wat meer mogelijkheden.

Op de homepage vind je bijvoorbeeld een overzicht van je online vrienden en wat ze aan het spelen zijn, gevolgd door een overzicht van de games die jij het laatst gespeeld hebt en je Trophy-progressie. In contact blijven met vrienden is ook makkelijker dan ooit, want alles zit nu geïntegreerd in de applicatie. Dat wil dus zeggen dat de PS Messages-applicatie verdwijnt.

De keerzijde van de medaille is echter wel dat nu ook het nieuwe Party-systeem zijn weg heeft gevonden naar de applicatie. Bij het nieuwe systeem kan je geen afzonderlijke audiogesprekken meer aanmaken, aangezien alle calls gebonden zijn aan een bepaald groepsgesprek. Een “party” staat dan ook niet meer gelijk aan een audiogesprek, maar aan een groepsgesprek. Sony ontving al bakken kritiek op het nieuwe systeem, en het bedrijf zoekt dan ook naar een oplossing.

De nieuwe PlayStation Store werd eerder reeds uitgerold voor de web-versie, maar zit nu ook volledig geïntegreerd in de PlayStation app. Het is dus makkelijker dan ooit om games te kopen en ze te downloaden naar je PS4 of PS5. Voor de PS5 voorziet de app ook wat handige functionaliteiten, zoals het beheren van opslagruimte (wat je ook al bij Xbox kan) en het starten van een game via je smartphone.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!