Dit jaar is een jaar van twee kansen. Alleen wil mijn ex dat niet geloven. We weten allemaal hoe… euhm… “goed” de live-action game films scoorden. Maar de wereld geeft niet op. Dit jaar zitten Sonic en Detective Pikachu eraan te komen.

Go fast, go fur

Hahaha, die woordspeling. Maar goed! Over onze blauwe superheld. De trailer dropte eerder vandaag. Om eerlijk te zijn dacht ik, is dit een grap? Want, ja… bekijk het even zelf.

Wat zien we nu in de trailer? Technisch gezien is er een alien –> De staat panikeert want die kunnen er niets aan doen –>Ze bellen iemand op die het wel kan doen –> Jim Carrey –> Mens vindt alien en beschermt hem –> “Spannend” gevecht.

Dat is wat ik haal uit de trailer. En dat lijkt op een verhaal dat ik al vaak heb gezien. En toch een verhaal met weinig verhaal eigenlijk.
Nu, dit is enkel de eerste trailer. De film is nog ver weg. En we weten enkel wat in de trailer zit. Wie weet zien we (hopelijk) de chaos emeralds, Shadow, Tails, Amy en de Thunder. Als Super Sonic erin verwerkt zit, verdient Sonic wel een bonuspunt. Maar of ze iets aan CGI Sonic gaan doen… Daar vrees ik voor.

Pikalock Holchu

Ook Pokémon komt eraan. En die staat al vlak voor de deur met het naamkaartje mei erop. Ik vond het raar om me Pokémon voor te stellen in het echt. Dat was een wilde droom van wij, Pokémon fans, die nooit zou uitkomen. Maar dit wordt misschien iets dat we niet wisten dat we wilden.
Dit wordt misschien echt goed.

Geef toe, de Pokémon zien er geweldig uit. En wie had gedacht dat Jigglypuff een pluizige vacht had?! Jij schattige roze luchtballon!

Versus

Ik zal 8 mei met mijn vaste movie crew te vinden zijn in de cinema om Detective Pikachu te zien. En ik hoop echt wel dat hij goed is.
Maar Sonic… ik vond Sonic veel beter in Wreck-It Ralph. Toen hij niet… zó was. Ik ben alvast geen fan van hoe Sonic eruit ziet. Hij ziet er niet zo goed uit.

Maar dat terzijde oké. Het verhaal is ook veel minder bij Sonic. Sonic is meer een Isekai. Hij wordt op één of andere manier getransporteerd naar onze wereld. Maar Pokémon is een wereld op zich. Geen vreemden hier, behalve dan een pratende Pikachu. Het is niet zo’n film van “WAT?! EEN GELE MUIS DIE ELEKTRISCHE KRACHTEN HEEFT! SCHIET HEM NEER!”

En daarom verlang ik veel meer naar Detective Pikachu dan de Sonic-film. En ik durf zelf zeggen dat Detective Pikachu een goeie film zal zijn.
Detective Pikachu zal bij de zeldzame categorie van goeie gamefilms horen. En ik vrees dat Sonic op de andere helft zal belanden. Maar niets is nog zeker.

Zo zie je mij, die aan het fanboyen is in de cinema 8 mei, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Timon Vermeulen
Author

Timon kijkt verder dan de grote titels en laat zich graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vindt hij nogal vaak inspiratieloos en daarom volgt hij de indiewereld met een arendsoog. Tot zijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit een indie game te maken. Naast zijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je hem vaak vinden op Hearthstone of Overwatch. Verder kan je hem steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.