SIE Thanksgiving Day Massacre

Met de PS Plus Collection krijgen PS5-gebruikers die over PS Plus beschikken, toegang tot een interessante collectie van topgames. Sommige gebruikers maken misbruik van dit systeem door toegang te verkopen aan PS4-gebruikers, maar Sony grijpt in.

Heb je een PlayStation 5 en beschik je ook over een actief PS Plus-lidmaatschap, dan krijg je toegang tot de PlayStation Plus Collectie. In deze digitale verzameling vind je topgames zoals God of War, The Last of Us Remastered, Bloodborne en meer.

Er is nu een achterpoortje ontdekt waarmee ook PS4-spelers van deze collectie kunnen gebruikmaken, namelijk door met het account van een PS4-gebruiker in te loggen op een PS5, zo meldt VideoGamesChronicle. Op die manier worden de games ontgrendeld voor de PS4-gebruiker waarmee werd ingelogd. Op Ebay verschenen verschillende aanbiedingen van mensen die toegang tot de PlayStation Plus Collectie verkopen aan PS4-gebruikers.

ps plus collection ebay

Een aantrekkelijk aanbod, maar uiteraard gaat het in tegen de gebruikersvoorwaarden van Sony PlayStation. Het bedrijf lijkt dan ook draconische maatregelen te nemen om dit soort praktijken te bestraffen. Zowel de verkopers als de kopers worden gestraft. In de meeste gevallen lijkt het te gaan om een ban van twee maanden. Drastischer echter, is dat de PS5 die gebruikt werd voor de fraude voorgoed wordt gestript van zijn netwerkmogelijkheden.

Het is onduidelijk of deze maatregel specifiek wordt gebruikt om doorverkopers van de PS Plus Collection te straffen, of als dit een algemene controle is die wordt geactiveerd wanneer je op korte tijd met veel verschillende PlayStation-accounts inlogt op je systeem. Hier geldt opnieuw het gezegde “better safe than sorry”, dus neem geen deel aan dergelijke frauduleuze praktijken.

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!