Ken je dat gevoel wanneer er in je game allerlei explosies gebeuren en jij denkt “ik wou dat er nu iemand mijn hoofd door elkaar zou schudden zodat ik dit realistischer kan ervaren!” Wel, binnenkort kan het.

Na de pc-lancering in 2018, brengt Razer hun headset met haptische feedback ook naar de Xbox One. De Razer Nari Ultimate is ’s werelds eerste consoleheadset met haptische feedback. Concreet houdt dat in dat de hoofdtelefoon ook vibraties overbrengt, net zoals je controller dat ook doet. Kom je terecht in een explosie, dan zal je niet alleen je controller voelen trillen, maar zal ook je headset meetrillen.

Samenwerking met Lofelt

Voor dit unieke headset doet Razer beroep op de technologieën van het Duitse Lofelt. Deze technologie heeft Razer verpakt in hun HyperSense. Aan de hand van haptische drivers en geavanceerde signaalverwerking wordt er een tactiele feedback bekomen. Dat werkt bovendien met elke game, zonder dat er extra software nodig is. Het headset kan namelijk via de geluiden detecteren wanneer het precies moet gaan trillen. De game moet er dus niet speciaal op voorzien zijn.

Razer Nari Ultimate

De trillingen zouden niet alleen worden ingezet voor bombastische explosies, maar bijvoorbeeld ook voor subtiele voetstappen. De hoofdtelefoon detecteert ook waar het geluid precies vandaan komt. Een explosie die zich links van jou afspeelt, zal je logischerwijze dan ook hoofdzakelijk links voelen. Wil je toch liever geen hersenschudding tijdens het gamen, dan kan je de intensiteit van de HyperSense alsnog wat bijstellen. Je vindt ook een schakelaar om de game-/chatbalans in te stellen.

“De Nari Ultimate for Xbox One biedt alle gamers een extra gaming-dimensie”, aldus Alvin Cheung, Senior Vice President van Razers randapparatuur-afdeling. “Met Razer HyperSense zorgen we voor nog meer immersie bij gamers wanneer zij hun favoriete titels spelen.”

Comfort

Razer kan terugvallen op zijn ervaring om van de Nari Ultimate opnieuw een comfortabel headset te maken dat zelfs tijdens de lange speelsessies niet in de weg gaat zitten. Zo zijn de oorschelpen bijvoorbeeld voorzien van traagschuim en cooling-gel zodat warmte beter kan worden afgevoerd.

Wanneer kan je dit ‘schokkende’ apparaat kopen? Vanaf vandaag is de Nari Ultimate te koop voor Xbox One. Goedkoop is het toestel echter niet, want je zal er zo’n 219,99 euro voor moeten neertellen.

En zo zie je mij, die wat geld gaat uitsparen door iemand anders te vragen om mijn hoofd door elkaar te schudden, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!