Pokémon heeft vaak de neiging van hun vorige creaties achter hen te laten. De Mega-Evolutions werden bijvoorbeeld geïntroduceerd in Generatie 6, Pokémon X & Y. In Gen 7 was er niets te zien wat betreft nieuwe Mega-Evolutions. In Gen 7 werden echter wel de Z-Moves en Alola Pokémon geïntroduceerd. Van Z-Moves is er geen nieuws in de nieuwe games. Maar wat Alola Pokémon betreft…

Mocht je het nog niet hebben gezien, hieronder vind je een nieuwe trailer van de opkomende Pokémon Sword & Shield games die in november op de Switch te vinden zijn.

Hoewel ik eigenlijk grotendeels wil afwachten en zelf wil ontdekken welke Pokémon er in de game te vinden zijn, kan ik mijn job als nieuwsanker van de gamewereld niet achter me laten. In de nieuwe trailer zijn er namelijk een aantal opvallende dingen te zien.

Galarian Forms

babble1 2

Net zoals sommige Pokémon hen moesten aanpassen op de eilanden in Alola, gebeurt dit ook in de Galar region. Hoewel Pokémon meestal de neiging heeft om telkens een nieuwe mechanic te verzinnen (toch de afgelopen twee jaar) gebruiken ze de verschillende vormen wel opnieuw. Het idee van Pokémon van type te veranderen zorgt ervoor dat er een heleboel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Het is creatief en het zorgt ervoor dat oude Pokémon terug in de spotlight komen te staan. Ik bedoel, niemand besefte toch dat Exeggutor een ding was? Sinds zijn Alola form kreeg hij weer een heleboel aandacht, zowel slechte als goede…

Sommige van deze Alola Forms waren absurd. Een Dugtrio met blond haar en een palmboom die plots een Dragon type werd. Door de jaren heen zijn sommige Pokémon meer lachwekkend geworden dan serieus. In elke generatie zijn er wel een aantal Pokémon te vinden waar je jezelf vraagtekens bij stelt. De Alola Pokémon zijn daar geen uitzondering op. Helaas, de Galar Pokémon ook niet.

  • babble4 3
  • babble6
  • babble5 1

De Weezing is waar ik het over wil hebben. Door de steampunk-achtige sfeer in de Galar regio ziet het ernaar uit dat het Weezing geen deugd heeft gedaan om daar rond te hangen. Dit is dus waar ik het over heb, de “Meme Pokémon”. Pokémon die eigenlijk meer zijn gemaakt als een grap. Zo voelt het toch als je in de ogen kijkt van deze Weezing. Sommigen kunnen hier voorstander van zijn, maar sommigen vinden dan ook weer dat de Pokémon franchise geen inspiratie meer heeft. Zelf dacht ik dat het niet echt was, tot ik het daadwerkelijk met mijn eigen ogen in de trailer zag. Over de Alola Exuggutor dacht ik ook anders. Nu is het wel één van mijn favoriete Pokémon. It grows on you.

Nieuwe evoluties van oude Pokémon

EIN-DE-LIJK gebeurt het nog eens. Een Pokémon van de vorige generaties krijgt een evolutie. Daar ben ik zeer enthousiast over. Mijn favoriete generatie is de vierde, dat is de generatie waar ze plotseling allerlei oude Pokémon een nieuwe kans gaven met een nieuwe evolutie. De Evolution Gen. Mamoeswine, Togekiss, Magmortar, Gliscor, Weavile. Dit zijn een aantal van deze Pokémon. Het is sinds deze generatie dat ze dit zelf nog gedaan hebben, sinds Gen 4 zijn er geen nieuwe evoluties meer gekomen voor de vergeten Pokémon (buiten de eeveelution Sylveon in gen 6).

babble3 3

Nu doen ze het eindelijk opnieuw, maar het is wel met de Galarian form van Linoone. Het blijft wel een nieuwe evolutie. En ik hoop, met heel mijn hart, dat er nog veel meer evoluties zullen komen van oude Pokémon.

Team Shout

Het team dat je vaak zal dwarsbomen en weer een legendarische Pokémon zal willen misbruiken (niet op de NSFW manier) kwam ook voor de eerste keer voor in de trailer. En… het is wat apart.

babble5

Ditmaal heten ze team Shout. Het ziet ernaar uit dat ze best wel luidruchtig zullen zijn. Pokémon raakt soms ook inspiratieloos met hun slechte teams. Team Shout. Ik bedoel, wat is hun missie? Roepen? Ik vrees ervoor dat we niets meer zullen hebben als Team Rocket die Pokémon steelde. Misschien was het terugbrengen van dit team een beter idee geweest. Ik ben alvast geen fan van hoe dit team eruit ziet.

Het ziet ernaar uit dat ze erg fan zijn van de nieuwe Zigzagoon aangezien ze op hun voorhoofd, net zoals de Galar Zigzagoon, een kruis hebben.

Oude Pokémon recyclen en nieuwe evoluties, daar ben ik fan van. Laten we hopen dat er niet te veel Meme Pokémon zitten aan te komen en over team Shout zwijg ik liever (see what I did there?).

En zo zie je mij, die naar art van fanmade Galarian forms zal zoeken, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!