Tijdens WWDC 2019 in juni kondigde Apple hun Arcade-platform aan, een dienst waarbij je voor een maandelijks bedrag toegang krijgt tot (exclusieve) iOS-games. Zo wil Apple ook een rol krijgen in de wondere wereld van gaming abonnementen die momenteel zo hot is. Ook Google lijkt te experimenteren met een dergelijke dienst. Maak kennis met Play Pass.

Dat Play Pass reeds in de maak was, is niet zozeer een verrassing. Afgelopen jaar ontdekte XDA Developers namelijk dat Google bezig was met de dienst, maar nu zou de dienst ook actief getest worden. Dat blijkt uit screenshots die Android Police ontving van een vrijgevige lezer. Op de screenshots zien we de registratiepagina voor de dienst. Vooral interessant is de prijs, die bedraagt $4,99 dollar per maand. Uiteraard staat die prijs nog niet vast, aangezien het om een test gaat.

De screenshots geven ook wat meer info over de dienst. Zo zouden abonnees van de dienst geen advertenties te zien krijgen en zouden alle in-game aankopen voor hen ontgrendeld moeten zijn. Verder zou het niet enkel om games gaan, maar ook andere premium apps zouden tot de bibliotheek van de dienst behoren. Qua games zien we onder andere Stardew Valley en Marvel Pinball op de screenshots.

Android Police confronteerde Google met de feiten en het bedrijf bevestigde dat Google Play Pass momenteel getest wordt. Het valt nog te bekijken welke dienst het indrukwekkendste portfolio kan opbouwen: Google Play Pass of Apple Arcade. Apple doet alvast zijn uiterste best om sterke exclusives in de wacht te slepen door ontwikkelaars bij te staan met (financiële) ondersteuning.

En zo zie je ons, die de strijd tussen Google en Apple vanop de eerste rij blijft volgen, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!