Pokémon day is slechts een dikke maand van ons verwijderd (27 februari). Dit is de launch dag van de originele games in Japan. Om deze speciale dag dit jaar te vieren, brengt het een film met zich mee.

Mewtwo Strikes Back: Evolution

En die film is Mewtwo Strikes Back: Evolution. Het gaat hier om een remake van de eerste film. Deze is niet in je normale Pokémon stijl maar is volledig CGI-geanimeerd. Netflix kwam met een trailer van de nieuwe Pokémon film om te tonen dat deze beschikbaar zal zijn, waarschijnlijk, op 27 februari.

De film is al zo’n 6 maanden uit en was te zien in Japan en LA in juli. Nu zou het dus, voor de eerste keer, beschikbaar worden in andere landen.

De eerste Pokémon film is een klassieker voor velen onder ons. Zelf herinneren we ons nog hoe we een traantje wegpinkten tijdens de laatste momenten van de film. De Pokémon franchise is er een van gigantische omvang en heeft een publiek over de hele wereld. Sommigen gaan akkoord met de keuzes van de nieuwe games, sommigen blijven voor altijd een genwunner. Maar alle Pokémon fans zijn het eens over de eerste film: het is een masterpiece.

Of de remake even goed zal zijn valt af te wachten. Vaak is het algemeen geweten dat een remake de originele film nooit kan overtreffen.

Het is niet de eerste keer dat er een soort van reboot komt. Zo was er in 2017 de film “I Choose you” die het verhaal van Ash Ketchum opnieuw vertelde. Deze, en heel wat andere films van Pokémon, zijn al beschikbaar op Netflix.

Armored Mewtwo

Armored Mewtwo is een fan-favorite versie van Mewtwo die voorkomt in deze film. Tijdens de launch van de originele film kwam Armored Mewtwo beschikbaar in Pokémon Go via Raids. Nu zijn we een halfjaar later en hebben we raids op een andere manier: de Raid battles in Pokémon Sword & Shield.

Er werd, voor de release, gespeculeerd dat er “armored” Pokémon in de games zullen zitten. Deze passen wel perfect in het thema van Sword en Shield. Hoewel ze nu nog niet aanwezig zijn, is er nog altijd een kans dat ze nog kunnen komen. Wie weet krijgen we wel nog een Armored Mewtwo in Sword & Shield.

Pokémon Twilight Wings

Ondertussen is er nog een webreeks aan de gang die op YouTube te volgen is. De serie vertelt het verhaal over mensen die in Galar, de nieuwe Pokémon regio, leven. De eerste episode is nu al te zien.

De eerste episode brengt ons het verhaal over een jongen die een speciale band heeft met Pokémon. Of het verhaal hier verder op bouwt valt nog te zien. Er komt elke week één nieuwe episode op YouTube die zo’n 7 minuten zal duren. Heel toevallig zal deze laatste episode ook een dag voor Pokémon Day uitkomen. Toevallig? Natuurlijk niet! Ik heb geen idee wat we kunnen verwachten. Maar Pokémon zal wel iets voor ons in petto hebben.

En zo zie je mij, die Pokémon Day zal vieren met een dag lang raids in Sword & Shield, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

Pokémon Shield

Pokémon Shield

Ontwikkelaar: Game Freak

Uitgever: The Pokémon Company / Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 15/11/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!