Wat is State of Play?

Nintendo maakte een dappere move door vijf jaar geleden de E3-beurs te skippen en gewoon alles op zijn eigen tijd aan te kondigen via Nintendo Direct-uitzendingen. Sony maakt nu duidelijk een soortgelijke beweging door afwezig te tekenen op E3 2019 en hun aankondigen naar buiten te brengen via een eigen State of Play-uitzending.

Op 19 september kondigde Sony aan dat ze een nieuwe State of Play zullen hosten op dinsdag 24 september om 22u00. We weten wat je denkt, maar geen zorgen. De show duurt slechts 20 minuten, dus je kan nog steeds op tijd je bed in.

Wat kunnen we verwachten?

Allereerst kunnen we een nieuwe look verwachten voor de State of Play uitzending zelf. Verder krijgen we onthullingen van nieuwe games, nieuwe content van PlayStation’s Worldwide Studios en andere updates. Zoveel zegt dat natuurlijk niet, maar gelukkig zijn er alvast wat concrete titels bekend die vanavond de revue zullen passeren.

The Last of Us Part II

Enkel al voor deze titel wordt het de moeite om vanavond achter je computer te kruipen. PlayStation kan gerust een intro van 1 minuut doen en vervolgens 19 minuten gameplay van The Last of us Part II showen en het zou een onvergetelijke avond zijn. Die nieuwe beelden (wordt het gameplay of een trailer?) komen er trouwens werkelijk aan, want Neil “Naughty Dog” Druckmann kondigde via Twitter aan dat de nieuwe info eraan zit te komen. Uiteraard hopen we ook om vanavond een releasedatum te krijgen.

Marvel’s Iron Man VR

Met Blood and Truth hadden PlayStation VR-eigenaars een behoorlijk epische kluif in handen, maar verder valt er niet bijster veel nieuws te beleven in de virtuele realiteit van PlayStation. We hebben echter wel iets moois om naar uit te kijken, namelijk Marvel’s Iron Man VR. De game hoort nog in 2019 te verschijnen, maar een concrete releasedatum ontbreekt voorlopig nog. We kunnen enkel maar hopen dat daar vanavond verandering in komt.

Marvel's Iron Man VR

Nieuwe Batman-game

Warner Bros Games Montreal, de studio achter Batman: Arkham Origins, was de afgelopen dagen druk in de weer met het droppen van teasers voor een nieuwe Batman-game. De ontwikkelaar heeft ondertussen ook open vacatures voor een “onaangekondigde AAA-game”. Een aankondiging lijkt dus onvermijdelijk.

En de PS5?

Als je hoopte op een PS5-onthulling, temper dan maar je enthousiasme. In het blogbericht zegt Sony namelijk ook dat je geen updates moet verwachten over de next-gen plannen van PlayStation.

Oh, and it probably bears mentioning: Don’t expect any updates related to our next-gen plans in this episode.

PlayStation

Volg het live

Wil je de laatste aankondigingen zien before it was cool? Zorg dan dat je dinsdag 24 september om 22u00 klaarzit achter je computer-pc. Maar waar, oh waar, kan je die uitzending toch kijken? Hmmm, wat is dit kader onder deze alinea? Oh damn! Hier dus. Haat je YouTube omdat je nog steeds geen multimiljonair bent geworden met je Call of Duty Kill Compilation? Dan kan je de show ook volgen via Twitch.

En zo zie je ons, die om 22u20 uiteraard meteen naar bed gaan, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

the last of us part 2 boxart

The Last of Us Part II

Ontwikkelaar: Naughty Dog

Uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 19/06/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!