Het moment waarvan je nooit had gedacht dat het werkelijkheid zou worden, is aangebroken: je kan nu Mario Kart spelen op je telefoon! Althans, als je rekening houdt met een een paar kanttekeningen. Enerzijds waren de servers sinds de lancering enkele uren overbelast (ondertussen zou alles moeten werken) en anderzijds is de game niet beschikbaar in België. Gamerverse to the rescue!

Woon je in een ander land dan België? Een welgemeende proficiat! Jij kan de applicatie simpelweg downloaden via de Google Play Store of Apple App Store. Veel speelplezier!

Woon je in België? Join the club. Dankzij de lootboxban van België kan Nintendo Mario Kart Tour namelijk niet uitrollen in ons landje. Nintendo is ook niet van plan om voor België een aangepaste versie van de game te ontwikkelen, dus we zullen creatief uit de hoek moeten komen om de game alsnog op onze smartphone te krijgen. Toevallig zijn Belgen heel goed in het vinden van achterpoortjes. Handig!

Downloaden voor Android

UPDATE: Nintendo is druk in de weer met het offline halen van de APK’s. Op APKMirror is de applicatie bijvoorbeeld niet meer te vinden. Je kan gerust even rondneuzen op andere plaatsjes op het wereldwijde web, maar weet wel dat het heel makkelijk is om malware te verbergen in een APK-bestand. Download dus enkel APK-bestanden van betrouwbare websites.

Gelukkig is het op Android vrij eenvoudig om applicaties te downloaden die niet in de Play Store te vinden zijn. Je dient namelijk enkel een APK-bestand te downloaden. Let er wel op dat je dergelijke bestanden alleen via vertrouwde sites downloadt, zoals APKMirror. Download ook steeds de laatste versie. Een APK kan zichzelf niet updaten, dus wanneer er een nieuwe versie van de game verschijnt, zal je even een nieuwe APK moeten downloaden.

Wanneer je op APKMirror zoekt naar Mario Kart Tour, zal je zien dat er telkens twee varianten zijn: arm-v7a en arm64-v8a. Dit verwijst naar de processor die in je smartphone zit. Er zijn applicaties waarmee je kan achterhalen welke je precies nodig hebt, maar je kan het ook simpelweg uitproberen. De beste gok is om de arm64-v8a versie te downloaden. Navigeer dus naar APKMirror via je smartphone en druk op ‘Download APK’. Na het downloaden dien je het bestand even te openen om de installatie te starten.

Is het de eerste keer dat je een APK installeert? Dan moet je Android nog even toestemming geven om applicaties van “onbekende bronnen” te installeren. Bij recente Android-telefoons word je automatisch doorgestuurd naar deze instellingen. Je kan ook zelf navigeren naar Menu > Settings > Security en daar vervolgens ‘Unknown Sources’ aanvinken.

Even later zou de applicatie op je telefoon moeten staan. Moest dit toch niet het geval blijken te zijn, probeer dan even de arm-v7a versie uit.

Screenshot 20190925 180257
De downloadknop vind je onder de vervelende advertentie.

Downloaden voor iOS

Heb je een iPhone, dan zal je helaas nog wat extra moeite moeten doen. Je zal namelijk een nieuw (Nederlands) Apple ID moeten maken. In feite hoeft het zelfs geen Nederlands account te zijn, het moet gewoon een land zijn waar de game wel beschikbaar is. Het makkelijkste is om via je iPhone even op deze link te klikken om Mario Kart Tour te openen in de App Store. Vervolgens krijg je de melding dat de applicatie niet beschikbaar is in jouw winkel. Klik op ‘Change store’. Je wordt nu doorgestuurd naar de App Store waar de applicatie wel beschikbaar is.

Probeer vervolgens om de applicatie te installeren. Je zal een melding krijgen waarin er wordt gevraagd om in te loggen. Klik hier op “Create new Apple ID“. Doorloop alle velden en let erop dat je zeker geen Belgisch account aanmaakt, want dan kom je namelijk voor hetzelfde probleem te staan. Je hoeft geen betaalmethode aan het account te koppelen. Je zal wel een Nederlands adres moeten ingeven, maar hier kan je bijvoorbeeld het adres van een publieke plaats nemen.

Wanneer het account is aangemaakt, kan je hiermee Mario Kart Tour downloaden. Eindelijk!

iphone apple id
iPhone-bezitters zullen helaas wat extra moeite moeten doen.

Maak een Nederlands Nintendo-account

Hoera, je hebt de game eindelijk op je telefoon staan! Snel openen en gas erop! Euhm neen. Je zal namelijk zien dat je moet inloggen met een Nintendo-account. Probeer je in te loggen met je Belgisch account, dan zal je meteen de melding krijgen dat de game hier niet beschikbaar is.

Uiteindelijk heb je nu twee opties. De eerste mogelijkheid is om de locatie van je huidige Nintendo-account te wijzigen naar Nederland. Dit raden we niet aan, omdat je dan mogelijk in de problemen komt bij betalingen (voor abonnementen bijvoorbeeld) en het kan ook voorkomen dat je Mii-personage verdwijnt.

Een betere optie is om gewoon een nieuw ‘Nederlands’ Nintendo-account aan te maken. Let wel, je zal hiervoor een nieuw e-mailadres moeten gebruiken. Dit account kan je aanmaken via de site van Nintendo. Daarna dien je enkel nog even je e-mailadres te bevestigen, je Nintendo-account te koppelen aan Mario Kart Tour via de app en je bent helemaal klaar! Veel succes met het wennen aan de drift-besturing.

mario kart tour
Het mocht dan wel wat moeite kosten, maar dit scherm zien maakt uiteindelijk alles goed.

En zo zie je mij, die vanaf nu door het leven gaan als 'hackerman', en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

mario kart tour

Mario Kart Tour

Ontwikkelaar: Nintendo / DeNA Co Ltd

Uitgever: Nintendo

Platformen: Android / iOS

Releasedatum: 25/09/2019

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!