Installeer Game Pass games nog voordat ze beschikbaar zijn

December is net begonnen, maar Microsoft rolt nog even snel een nieuwe update uit voor Xbox Series X/S en Xbox One.

De update wordt dus uitgerold voor zowel de huidige generatie als de vorige generatie Xbox consoles, maar dat wil niet zeggen dat de Xbox One alle functionaliteiten krijgt die de Xbox Series X/S ook krijgt. Microsoft doet de update uitgebreid uit de doeken via de officiële Xbox blog.

De update omvat onder andere nieuwe dynamische achtergronden. Onder die achtergronden vind je ook nostalgische eerbetonen aan vorige Xbox-generaties. Dynamische achtergronden zijn exclusief voor Xbox Series X/S.

Andere handige “quality of life” upgrades zijn onder andere de mogelijkheid om te zien wanneer een game “Auto HDR” gebruikt en je zal in je digitale gamebibliotheek eenvoudig kunnen zien welke games geoptimaliseerd werden voor Xbox Series X/S. Ook kan je nu filteren om enkel de games te zien die werden geoptimaliseerd voor je next-gen console.

xbox my games and apps

In september werd de “Xbox Family Settings” app gelanceerd voor iOS en Android. Via die app kunnen ouders bijvoorbeeld een Xbox-account aanmaken voor hun kind en eventueel een bepaalde schermtijd instellen. Bij het instellen van een nieuwe Xbox, zullen gebruikers met een bestaande Xbox Family nu ook de mogelijkheid krijgen om te kiezen welke gezinsleden ze aan het systeem willen toevoegen.

Mogelijk de interessantste update is dat je nu alvast games kan preloaden die binnenkort naar Game Pass komen. Op de Xbox Game Pass app op je console of mobiele apparaat zal je nu namelijk zien welke games binnenkort naar Game Pass komen. Je kan niet alle games preloaden, maar via de mobiele applicatie kan je de game alvast in de wachtrij zetten. Hij wordt dan geïnstalleerd op je console van zodra de game beschikbaar is op Game Pass.

xbox game pass preload

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!