Het probleem erkennen is de eerste stap

Ondertussen is er al veel gezegd en geschreven over de Joy-Con Drift. Nintendo kan er op dit moment niet veel nieuws over kwijt door de lopende rechtszaak, maar ze verontschuldigen zich in ieder geval wel.

Veel Switch-eigenaars krijgen helaas te maken met een productiefout waarbij het lijkt alsof de thumb stick van de Joy-Con een eigen leven gaat leiden. Zo gaat je personage in een game bijvoorbeeld uit zichzelf naar rechts, terwijl je de controller niet eens aanraakt.

Ongeveer een jaar geleden werd Nintendo aangeklaagd voor dit probleem door een Amerikaans advocatenbureau. In de klacht wordt vooral Nintendo’s nonchalante houding gehekeld. Zo zou het bedrijf het probleem niet officieel erkennen en worden Joy-Cons niet kosteloos hersteld.

Het probleem wordt erkend

Die erkenning komt er nu wel. In een Japanse vraag- en antwoordmeeting heeft Nintendo-topman Shuntaro Furukawa zich verontschuldigd voor het “ongemak”, zo meldt Nintendo Life. Hij laat weten dat hij er verder niets over kwijt kan, net omwille van de lopende rechtszaak.

Eerder – toen bekend werd dat er een rechtszaak liep tegen Nintendo – kwam het bedrijf wel reeds met een statement waarin te lezen viel dat “sommige controllers zich niet gedragen zoals het hoort” en dat Nintendo gedupeerden oproept om contact op te nemen. In het beste geval wordt de controller gratis hersteld, maar dat geldt duidelijk niet voor alle werelddelen.

Laten we hopen dat de verontschuldigingen een begin zijn voor een grootschalige actie om iedereen die lijdt onder Joy-con drift te kunnen helpen.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!