De Nintendo Switch Joy-cons zijn behoorlijk dure dingen, dus uiteraard ben je er uiterst voorzichtig mee en gooi je ze zeker niet tegen de muur bij het spelen van Cuphead (kuch). Maar ook wanneer je er voorzichtig mee omgaat, kunnen je Joy-Cons nog steeds vroegtijdig slijten, net zoals dat bij vele andere gedupeerden het geval is. Nintendo biedt voorlopig geen reparatieprogramma aan, maar het internet staakt de strijd niet!

De held in dit verhaal is een Amerikaans advocatenbureau. Zij klagen Nintendo aan vanwege de ‘drifting’ problemen bij de Joy-Con controllers en vooral het feit dat ze de getroffen controllers niet kosteloos willen herstellen of vervangen.

Joy-Con drifting

Op het internet is er ondertussen al enorm veel gezegd en geschreven over de beruchte Joy-Con drifting. Dit probleem doet zich voor bij heel wat exemplaren en concreet houdt het in dat het Switch-systeem denkt dat je de joystick beweegt, terwijl dit in de praktijk niet zo is. In de meeste gevallen doet het zich voor bij de linkerjoystick, aangezien die ook het meeste gebruikt wordt. Deze tweet toont je het probleem in actie. De concrete reden waarom dit voorval überhaupt kan plaatsvinden, wordt goed geïllustreerd door YouTuber Spawn Wave.

Het probleem is niet gereserveerd voor enkelingen, heel wat mensen hebben er last van. Dat wordt duidelijk uit de Reddit-post die ondertussen al bijna 28.000 upvotes heeft. Ik heb het probleem ondertussen ook regelmatig ervaren, maar gelukkig niet voor lange duur. Toch is het behoorlijk frustrerend wanneer je net Mario Kart aan het spelen bent.

The internet fights back: part 483720

Het internet is – begrijpelijk – behoorlijk boos omwille van het probleem. Joy-Cons zijn immers prijzige dingen, dus dan verwacht je dat je er even mee uit de voeten kan. Volgens de aanklacht is Nintendo weldegelijk op de hoogte van het probleem, maar weigeren ze voorlopig om de herstelling kosteloos voor hun rekening te nemen. Het valt nog af te wachten hoe Nintendo zal reageren op de rechtszaak.

Wat met de Switch Lite?

Dat Nintendo de defecte Joy-Cons niet wil herstellen, is een probleem. Binnenkort komt Nintendo echter ook met de Switch Lite, een versie van de Switch waar de Joy-Cons niet uitschuifbaar zijn. Wat zal er dan gebeuren wanneer die ook te maken krijgen met drifting? De tijd zal het uitwijzen, maar het is voorlopig wel iets om in het achterhoofd te houden wanneer je een Switch Lite overweegt te kopen.

En zo zie je ons, die Joy-Con drifting de schuld blijft geven bij elk verlies, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Thibault
Author

Op zijn 15e richtte Thibault Gaming4U op, maar door zijn studies moest hij daar afstand van nemen. De passie voor gaming journalistiek kon echter niet getemd worden en daar is Gamerverse het gevolg van. Zijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot zijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, je ziet het action-adventure genre als thema. Verder schrijft hij heel graag over zichzelf in derde persoon.

Laat een reactie achter