Ontwikkelaar Crytek wou wachten tot 1 juli voor de grote onthulling, maar Microsoft was ze te snel af.

Eerder kondigde ontwikkelaar Crytek reeds aan dat ze op 1 juli gameplay gaan tonen van de Crysis remaster. Op datzelfde moment zouden ze waarschijnlijk ook de releasedatum aankondigen, maar ‘dankzij’ Microsoft is dat geen verrassing meer. Op onder andere de Braziliaanse Xbox Store verscheen namelijk een productpagina voor de game, inclusief releasedatum. Er wordt gesproken over een release van 23 juli. Ook opmerkelijk is dat de game slechts 7GB is, terwijl de game wel 4K Ultra HD ondersteunt.

De beschrijving meldt dat de klassieke Crysis-game werd opgefrist op grafisch vlak en verder werd geoptimaliseerd voor de nieuwste generatie hardware. Verder zijn er ook wat screenshots te vinden en op ResetEra konden ze ook de gameplaytrailer alvast vinden.

De game verscheen oorspronkelijk in 2007 en werd meteen een cult classic door de hoge belasting die de game legde op computers. In 2011 verscheen de game ook voor PlayStation 3 en Xbox 360. De remaster zal verschijnen voor pc, PS4, Xbox One en Switch, maar het valt nog te bekijken of die allemaal op dezelfde dag zullen verschijnen.

Gameplaytrailer

De gameplaytrailer die Crytek oorspronkelijk pas morgen wou tonen, is ondertussen ook uitgelekt. Op het einde van de trailer wordt de releasedatum van 23 juli ook bevestigt, maar aangezien het hier om een Xbox-trailer gaat is het niet geweten of deze releasedatum ook voor de andere platformen geldt. De beeldkwaliteit van de trailer is echter nog niet ideaal, dus sowieso is het een goed idee om nog even te wachten op de officiële trailer release.

Maakt de remaster indruk op jou? Deel je mening in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!