De storm rond Google Stadia is ondertussen wat gaan liggen, maar vraag ons niet of dat positief is of net negatief. Ook PlayStation doet zijn best om relevant te bieden in de prille wereld van cloud gaming met PlayStation Now en Microsoft werkt aan een veelbelovend Project xCloud. Dan rijst de vraag: waar blijft Nintendo?

Shuntaro Furukawa, de baas van Nintendo, liet zich uit over cloud gaming in een interview met Nikkei. Ons Japans is niet zo best, maar gelukkig vertaalde Nintendo Everything het gesprek.

Shuntaro Furukawa
Shuntaro Furukawa (in het midden, duh)

10 jaar later…

Uit het gesprek blijkt dat Furukawa wel gelooft dat er een tijd en plaats is voor cloud gaming, maar dat die tijd zo’n 10 jaar in de toekomst ligt. Hij laat weten dat dedicated hardware voorlopig nog niet gaat verdwijnen. Toch zegt hij ook dat Nintendo ook steeds hun (toekomstige) publiek in overweging moet nemen, daarom “zou het nutteloos zijn om ons enkel te focussen op game-ervaringen die je enkel op dedicated hardware kan beleven”.

Een deel van het interview vind je hieronder:

Denk je dat, door de opkomst van cloud gaming, dure dedicated hardware zoals de Nintendo Switch zal verdwijnen?

Het is mogelijk dat cloud gaming over tien jaar de interesse van het publiek kan wekken, maar op dit moment denk ik niet dat speciale hardware zal verdwijnen. Er is nog een lange weg te gaan voordat we echt het resultaat kennen. Dat gezegd hebbende, zou het zinloos zijn om ons enkel te focussen op speelmethodes die alleen op specifieke hardware kunnen worden verkregen. Zodra je publiek laat kennen dat ze in plaats daarvan op andere consoles of smartphones kunnen spelen, ben je klaar.

Shuntaro Furukawa via Nikkei

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!