PlayStation-ception

Sony rolt een nieuwe applicatie uit waarmee je PS5-games kan streamen naar je PS4. Een ideale oplossing wanneer je op je PS5 wil spelen, maar de tv bezet is.

Zelfs wanneer je over een PS5 beschikt, kan het een slim idee zijn om je PS4 te houden. Door die te installeren in een andere kamer, kan je namelijk alsnog je PS5-games spelen wanneer de televisie bezet is. Dat kan dankzij een “PS5 Remote Play” applicatie die op dit moment wordt uitgerold voor PS4-gebruikers, zo meldt press-start.com.

Dat de applicatie eraan zat te komen, is geen verrassing. Dat werd enkele weken geleden namelijk reeds aangekondigd. Daarmee wil Sony vooral huishoudens helpen die een televisie moeten delen. Toch lijkt het geen perfecte oplossing te zijn. Zo moet je bijvoorbeeld de “verouderde” DualShock 4-controller gebruiken in plaats van de DualSense. Ook kan je geen gebruikmaken van PS5 Game Boost wanneer je PS4-games op deze manier streamt.

Wanneer je de functionaliteit gebruikt, is het uiteraard een goed idee om zowel je PS4 als je PS5 bekabeld te verbinden met het netwerk om lag tot een minimum te beperken.

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!