De game speelt zich af een eeuw voor Breath of the Wild

Breath of the Wild krijgt niet alleen een tweede deel, maar krijgt nu ook een prequel in de vorm van Hyrule Warriors: Age of Calamity voor Nintendo Switch.

Nintendo is goed op dreef als het aankomt op Switch-aankondigingen. Vandaag kondigt de Japanse gigant Hyrule Warriors: Age of Calamity aan. De game speelt zich af een eeuw voor de gebeurtenissen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Concreet focust de game zich op ‘The Great Calamity”, een tijdsperiode waar Hyrule werd vernietigd door een oeroud kwaad. In Breath of the Wild wordt er gerefereerd naar deze periode, maar daar blijft het dan ook bij. In de game worden spelers geteleporteerd naar de tijd voordat The Great Calamity plaatsvond om zo meer te weten te komen over deze duistere periode.

De link met Breath of the Wild wordt niet alleen gelegd via de graphics en het verhaal, maar ook met de personages. Spelers zullen namelijk aan de slag kunnen met heel wat personages uit Breath of the Wild, waaronder Zelda en Link. Gameplaygewijs zal je niet alleen hakken en slaan in battles aan een hoog tempo, maar spelers zullen ook puzzels oplossen, wapens en vaardigheden vrijspelen, voorwerpen craften, spullen kopen in winkels en de kracht van de Sheikah Stone gebruiken.

Hyrule Warriors: Age of Calamity verschijnt op 20 november exclusief voor Nintendo Switch. Wie de game pre-ordert via de eShop, krijgt Link’s Lucky Ladle als een bonus. Er verschijnt ook een fysieke retailversie, maar deze is momenteel nog niet te bestellen.

In dit artikel

hyrule warriors age of calamity boxart

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Ontwikkelaar: Koei Tecmo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 20/11/2020

Koop deze game:

logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!