Komt ervan als je zo lang wacht

Het duurt eeuwig vooraleer PlayStation of Microsoft een exacte releasedatum en prijs onthullen voor hun nieuwe next-gen consoles, maar daar lijkt nu (ongewild) verandering in te komen. Een groot lek onthult namelijk de releasedatum en prijs van de Xbox Series X alsook het design van de goedkopere Xbox Series S.

Verschillende bronnen hebben aan Windows Central gemeld dat de goedkope Xbox Series X zal verkocht worden voor 299 dollar, wat wellicht vertaald zal worden naar 299 euro. De duurdere Xbox Series X zal verkocht worden voor 499 dollar. Beide consoles zullen lanceren op 10 november 2020.

Daarmee is ook meteen het bestaan van de Series S bevestigd. Tot op vandaag was het bestaan van die console enkel een (hardnekkig) gerucht. Een uitgelekte productvideo toont hoe de console qua formaat ongeveer de helft van de Xbox Series X is. Het gaat dus om een systeem zonder schijfstation en volgens Windows Central zou het ongeveer even krachtig zijn als de Xbox One X. Al krijg je wel snelle SSD-schijven en toegang tot nieuwe technologieën zoals ray tracing.

Microsoft heeft ondertussen toegegeven aan het lek en heeft het bestaan (en de prijs) van de Series S officieel aangekondigd. Over een releasedatum wordt echter nog niet gesproken, maar ze beloven snel meer details te tonen.

Nu is het aan PlayStation om hun prijs aan te kondigen. Het zal alvast niet makkelijk worden om de next-gen PlayStation 5 consoles goedkoper te maken dan die van Microsoft.

In dit artikel

xbox series x

Xbox Series X

Merk: Xbox

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo coolblue logo Alternate

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!