Pokémon generation 8 has been announced. This is not a drill.

Een aantal jaar geleden waren er velen onder ons die zaten weg te dromen in een parallel universum waar er een main-entry van de Pokémon franchise bestaat op de Wii. Geen PokéPark, geen Stadium, een full-fledged Pokémon RPG. En nu is het eindelijk zo ver met Pokémon Sword & Pokémon Shield.

Vandaag was er een Nintendo Direct die zich volledig richtte op de aankondiging van de nieuwe main entry in de Pokémon-serie: Pokémon Sword & Shield. Hoewel we nu niet veel te zien kregen, hebben we tenminste wel al een idee hoe het er zal uitzien.

Het verhaal speelt zich af in de Galar regio. Die, zoals altijd, een mishmash is van allerlei verschillende klimaten. De starters kregen we ook te zien.

Deze Pokémon werden niet op de gewoonlijke manier geïntroduceerd. Ze werden onthuld in een 3D animation video. De 3D-graphics in de video doen hen niet echt goed, het is wat raar om deze Pokémon zo te zien. Maar het was wel een leukere manier dan gewoon in-game footage te tonen of een afbeelding en te zeggen, bam, hier zijn ze. Maar goed, bam, hier zijn ze:

Pokémon Sword Pokémon Shield Starters
3D models in de introduction-video van de starters

De designs zijn niet echt vernieuwend van deze starter Pokémon. Hoeveel monkey Pokémon hebben we ondertussen al? (het antwoord is veel). Dit is zelfs de tweede keer dat we een monkey-type als starter krijgen (Chimchar, gen 4) en we hebben al een grass-type monkey (Pansage, gen 5). De water starter ziet er wat standaard uit. Van deze drie vind ik dan wel de vuur-starter het “nieuwst”. Maar goed, de starters zijn maar 3 Pokémon van de (hopelijk) vele nieuwe. En we weten natuurlijk nog niets over hun evoluties en welk tweede type deze zullen krijgen.

Toen ik de video nog eens opnieuw liet afspelen viel er mij ook wel nog iets op. Op een bepaald moment sta je, als strijdlustige Pokémon trainer, voor een gebouw met het Grass-type symbool op. Dit doet me denken aan Gyms. In de vorige games (Ultra Sun/Ultra Moon & Sun/Moon) werden de Gyms eruit gelaten en werden deze vervangen door Trial battles. Een leuke vernieuwend aanpak, maar geef mij toch maar de goede oude Gym battles, die dus waarschijnlijk terug te vinden zijn in Gen 8.

Hopelijk maken ze deze entry wat moeilijker dan de laatste Pokémon-games. Pokémon Sun & Moon waren nu niet bepaald uitdagend om te spelen. Mijn Crabrawler sloeg iedereen naar de ****. Aangezien er in de Nintendo Direct werd vermeld dat het een game is voor degene die voor de eerste keer Pokémon spelen en ook voor de trouwe fans die alle games al speelden (ja dat ben ik), hoop ik dat er misschien een optie is om de game wat moeilijker te maken. Misschien een difficulty setting, wie weet.

Op het einde werd er nog gezegd dat de game uitkomt in late 2019. Helaas nog een goeie 8 maand dus. Maar in de tussentijd zijn ze wel bezig met nog meer entries in de Pokémon franchise. Een Pokémon Dungeon game voor de Switch? Count me in! Zelfs een vervolg van de spin-off Pokémon Conquest zou welkom zijn (meeeeeer dan welkom).

Ik ben alvast blij en excited dat er een main game komt naar de Nintendo Switch en ze het random-encounter systeem behouden (no hard feelings, Let’s Go). Iets waarvan ik alleen maar kon dromen. Alweer een heleboel nieuwe Pokémon waarvan ik de base stats, movesets, typing en naam, uit mijn hoofd kan leren!

Het wordt dus afwachten en verlangen naar al deze nieuwe Pokémon en kijken welke nieuwigheden Nintendo deze keer uitprobeert in deze generatie. Zo zie je mij, een hele hoop nieuwe Pokémon en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!