De afgelopen Nintendo Direct gemist vanwege het late uur of de zure nederlaag van Ajax tegen Real Madrid in de Champions League? Er is toch heel wat dat je moet weten, zoals:

Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2 biedt meer tools, voorwerpen en functies dan zijn voorganger op de Wii U. In Juni verschijnt Super Mario Maker 2 exclusief voor de Nintendo Switch.

super mario maker 2

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Dé verrassing van de Nintendo Direct was een remake van een van de populairste titels uit de Legend of Zelda-franchise. Oorspronkelijk verschenen voor de Game Boy 25 jaar geleden, komt Link’s Awakening terug voor de Nintendo Switch. Vooral de aandoenlijke stijl van de game maakt indruk. De game verschijnt in 2019 voor Nintendo Switch.

ASTRAL CHAIN

De nieuwe game van Takashisa Taura, de game-ontwerper van NieR:Automata in samenwerking van Hideki Kamiya, de maker van de Bayonetta-serie. In de game maken spelers deel uit van een speciale politie-eenheid. De setting is een multiculturele futuristische stad waarin spelers met een speciaal wapen, de Legion, moeten vechten. Astral Chain verschijnt op 30 augustus voor Nintendo Switch.

astral chain screenshot 41

Fire Emblem: Three Houses

De speler kiest een van de huizen die onderdeel uitmaken van de Officer’s Academy: de Black Eagles, de Blue Lions of de Golden Deer. De Officer’s Academy is op zijn beurt een elite-academie waar studenten magie, wapens en speciale vaardigheden leren gebruiken. De speler is een leermeester van een van deze huizen en moet studenten van dat huis leiden in grid-based gevechten. Elke student heeft een eigen persoonlijkheid en vaardigheden, je mag je dus verwachten aan veel interactie met en tussen studenten. Fire Emblem: Three Houses en de Fire Emblem: Three Houses Limited Edition verschijnen op 26 juli voor de Nintendo Switch.

Fire Emblem: Three Houses Limited Edition
Fire Emblem: Three Houses Limited Edition

BOXBOY! + BOXGIRL!

De puzzelserie keert terug met een nieuwe game voor de Nintendo Switch. De game biedt naast 270 levels ook een nieuwe co-opmodus waarin twee spelers samen moeten werken om de puzzels tot een goed einde te brengen. Wie de game uitspeelt, kan een nieuw avontuur beleven met Qudy in de hoofdrol. BOXBOY! + BOXGIRL! verschijnt op 26 april in de Nintendo eShop.

box boy box girl 13

Tetris 99

TETRIS keert terug in een hypermodern jasje. De game introduceert namelijk een battle royale speelmodus. 99 spelers nemen het tegen elkaar op en het spel eindigt pas wanneer er nog slechts één speler overblijft. Wie beschikt over Nintendo Switch Online, kan de game vanaf vandaag gratis downloaden op de Nintendo Switch. Binnenkort verschijnen er bovendien online-events waar spelers het tegen elkaar kunnen opnemen.

Tetris 99 Nintendo Switch

Bloodstained: Ritual of the Night

De side-scrolling game keert terug in BloodStained: Ritual of the Night. De speler krijgt Miriam onder de knoppen, die de vloek van de Alchemist bij zich draagt. Als speler kan je vaardigheden van vijanden stelen en aan volle snelheid door het kasteel razen. De game verschijnt deze zomer voor Nintendo Switch.

Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11 komt op 23 april naar de Nintendo Switch.

Yoshi’s Crafted World

Nintendo lanceert vanaf vandaag een gratis demo van de game in de Nintendo eShop. De volledige game verschijnt vervolgens op 29 maart. Door munten te verzamelen in de levels kunnen spelers tot 180 verschillende kostuums vrijspelen voor Yoshi.

Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker krijgt een update en DLC op de Nintendo Switch. Een gratis update die vanaf vandaag beschikbaar is, voegt co-op toe aan de game waarmee alle levels met ze tweeën kunnen worden gespeeld. De tweede speler bestuurt dan een tweede Toad. Op 14 maart verschijnt er nieuwe (betaalde) DLC die achttien nieuwe uitdagingen, vijf nieuwe levels en nieuwe kronen aan de game toevoegt. De DLC is alvast vanaf vandaag te pre-orderen via de eShop. Waarom je dat zou doen? Zo krijg je namelijk al eerder toegang tot een van de levels.

captain toad treasure tracker 9

Super Smash Bros. Ultimate-update

Super Smash Bros Ultimate is de snelstverkopende game voor een Nintendo-thuisconsole ooit en dat verdient een update, update 3.0 om precies te zijn. Joker uit Persona 5 wordt de eerste vechter van de Fighters Pass die zich bij de personages voegt. De Fighters Pass geeft spelers toegang tot vijf nieuwe DLC-vechters, extra levels en muzieknummers die in de toekomst worden uitgebracht. Er worden bovendien ook nieuwe amiibo uitgebracht in 2019, waaronder Snake (persoonlijke favoriet), Simon, Squirtle, Pokémon Trainer en Ivysaur.

amiibo 2
Snake Amiibo

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Hellblade: Senua’s Sacrifice viel al meermaals in de prijzen en dat was voor Nintendo reden genoeg om de game over te hevelen naar de Nintendo Switch. In de game krijgen spelers een Keltische krijger onder de knoppen die vecht voor de ziel van haar overleden geliefde. De game werd ontworpen in samenwerking met neurowetenschappers en mensen die een psychose hebben meegemaakt, wat het extra interessant maakt. De game verschijnt dit voorjaar.

DAEMON X MACHINA

Nintendo lanceert vandaag een gratis demo van DAEMON X MACHINA in de eShop, een leuke verrassing voor alle aspirant-mechpiloten. De demo heet “Prototype Missions” en is slechts voor een beperkte tijd beschikbaar. Er zijn vier verschillende missies te spelen. Een deel van de spelers ontvangt ook een online enquête waarin feedback kan worden gegeven aan de ontwikkelaars. DAEMON X MACHINA verschijnt deze zomer voor Nintendo Switch.

daemon x machina 2

MARVEL ULTIMATE ALLIANCE 3: The Black Order

De Marvel Ultimate Alliance-serie keert eindelijk terug, na tien jaar. In The Black Order stelt de speler een team samen door te kiezen uit vele superhelden, waaronder Captain Marvel. Met de speciale Heroic Camera kunnen spelers de actie van dichtbij bekijken. Spelers die stijgen in level, leren nieuwe vaardigheden en kunnen sterke Alliance Extreme-aanvallen uitvoeren. De game verschijnt deze zomer exclusief voor de Nintendo Switch.

marvel ultimate alliance 3 the black order 4

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

Deze herfst krijgt de Nintendo Switch een verbeterde versie van de veelgeprezen game. Maak je op voor een avontuur met meeslepende personages, een memorabel verhaal en klassieke RPG-gameplay. Het bevat uiteraard dezelfde content als de originele game, aangevuld met meer verhalen over personages, de optie om gevechten versneld af te spelen, orkestbegeleiding tijdens gevechten en ontdekkingstochten en de mogelijkheid om tussen HD- en 16-bit visuals te wisselen.

Dragon Quest Builders 2

In Dragon Quest Builders 2 wordt RPG-gameplay gecombineerd met crafting-elementen. Spelers verzamelen materialen om wapens, gebouwen en hele dorpen te bouwen. Samen met dorpelingen nemen spelers het op tegen monsters en eindbazen, ontdekken ze grote eilanden en voltooien ze queestes.

dragon quest builders 2

ONINAKI

Spelers reizen tussen de werelden van de levenden en het hiernamaals om te voorkomen dat verloren zielen in monsters veranderen. Zielen die werden gered, kunnen tijdens gevechten je lichaam binnendringen om je zo kracht en nieuwe vaardigheden te geven. Oninaki verschijnt deze zomer voor de Nintendo Switch.

Starlink: Battle For Atlas Update

Een nieuwe update die in april verschijnt, brengt nieuwe Star Fox-missies naar de Nintendo Switch-versie van de game. Speel als Peppy, Falco en Spliccity en vecht tegen Andrew, Pigma en Leon, De update voegt eveneens nieuwe starship-races, faction-missies en meer toe.

Disney TSUM TSUM FESTIVAL

In Disney Tsum Tsum Festival dienen spelers overeenkomende Tsum Tsum te zoeken om zo punten te sprokkelen. Vier spelers kunnen het tegen elkaar opnemen of samenwerken in lokale of online speelmodes. De game verschijnt in 2019 voor de Nintendo Switch.

Rune Factory 4 Special en Rune Factory 5

De klassieke RPG Rune Factory 4 krijgt een remaster voor de Nintendo Switch. Later dit jaar kunnen we op de Nintendo Switch dus terug dorpelingen bezoeken, vruchten kweken op de boerderij, vissen, monsters opvoeden en meer. Rune Factory 5 wordt later uitgebracht, maar verder is daar niets van bekend.

DELTARUNE

DELTARUNE Chapter 1, de nieuwe game van de maker van Undertale, komt op 28 februari gratis naar de Nintendo eShop op Switch.

FINAL FANTASY VII

Het is nog wachten op de remake, maar we kunnen alvast terugkeren naar Midgar met Final Fantasy VII dat op 26 maart naar de Nintendo Switch komt.

FINAL FANTASY IX

De populaire RPG FINAL FANTASY IX is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

final fantasy ix art

Chocobo’s Mystery Dungeon EVERY BUDDY!

De nieuwe game in de Chocobo’s Mystery Dungeon-serie verschijnt op 20 maart voor de Nintendo Switch.

Dead by Daylight

De horrogame waarin één speler de rol van moordenaar op zich neemt terwijl de andere vier spelers moeten zien te ontsnappen, komt dit najaar naar de Nintendo Switch. De Switch-versie bevat talloze maps, personages, cosmetics en een diepgaand progressiesysteem.

Assassin’s Creed III Remastered

Spelers kunnen opnieuw in de huid van Connor kruipen in de remaster van Assassin’s creed III, die op 21 mei ook op de Nintendo Switch verschijnt. Er is een verbeterde gameplay en er zijn speciale functies, zoals bewegings- en touchbesturing. Alle oorspronkelijke DLC en Assassin’s Creed Liberation Remastered zijn eveneens inbegrepen bij de herwerkte versie van Assassin’s Creed III.

Assassin's Creed III Remastered

Unravel Two

Unravel Two, de game die eveneens een coöpstand bevat, vindt nu ook zijn weg naar de Nintendo Switch. Speel als beide personages in de singleplayerstand of werk samen met een vriend in co-op. De game is beschikbaar vanaf 22 maart voor de Nintendo Switch.

GRID Autosport

In GRID Autosport kunnen spelers zich laten gaan in de spannendste races, zoals het circuit Spa-Francorchamps tot de pittoreske straatjes van Barcelona. De game bevat alle DLC, met 100 auto’s, 100 circuits en een paar extra’s zoals bewegingsbesturing en aanpasbare besturing. De game verschijnt deze zomer voor de Nintendo Switch.

KLAAR. EINDELIJK.

EINDELIJK. 1517 woorden later, maar hierboven staat alles wat je moet weten. Mijn avond is ondertussen voorbij, maar het is toch niet dat ik iets beters te doen had op Valentijnsdag ??‍

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!