TRICK OR TREAT! Wees daar maar zeker van. Heeeeel veel treats. Want tijdens het Halloween event is er zoveel te beleven buiten. Ook al wordt het een enge tijd en donker in oktober, dat houdt de Go-spelers niet tegen.

Dubbele candy! Moet ik nog meer zeggen? Tijdens het Halloween event dat doorgaat van 17 oktober tot en met 1 november krijg je dubbele candy wanneer je een Pokémon vangt, hatcht of transferet. Ja dat hoor je goed! De goeie oude candy grinder geeft ons dubbele snoepjes!

Natuurlijk valt er veel meer te beleven. De first-gen Pokémon maken zich klaar en verkleden zich. Squirtle verkleedt zich met een Yamask hoed en een passend strikje. Een echte gentleman. Charmander is de donkere kant gegaan en zet even de schedel van zijn moeder (lees: Cubone hoed) op zijn hoofd… Bulbasaur heeft dan een Shedinja hoed op. Deze drie zullen te vinden zijn in Raid battles tijdens het event. Pikachu leeft dan eventjes in de omgekeerde wereld en verkleedt zich in een Mimikyu. Net zoals alle andere Pikachu’s, is deze opnieuw te vinden in het wild.

Mocht je veel nachtmerries hebben, tijdens deze tijd van het jaar is dat normaal. Darkrai, de nightmare Pokémon, zal te vinden zijn in legendary raid battles. Voor de Shiny hunters onder ons, je hebt het vast al gezien. Yamask, een vijfde generatie Pokémon, wordt voor het eerst geïntroduceerd in de game. En onmiddellijk nog eens zijn Shiny variant.

Wie Halloween zegt, zegt Shadow Pokémon. Oké dat is een leugen. Maar Team Rocket heeft een aantal van onze favoriete Pokémon omgetoverd in monsters met een paarse gloed rond hen. Rode ogen staren je aan. Je vraagt je af of je de Pokémon nog kan redden. Je vraagt je af of de échte Pokémon daar nog binnen zit….
Natuurlijk wel! Bovenop de handige toevoegingen van Mareep, Trapinch, Seedot en Duskull krijg je nog eens dubbel candy van hen (die ik wel kan gebruiken).

Mocht je Spiritomb gemist hebben vorig jaar, niet getreurd! Deze is nu opnieuw terug te vinden tijdens het event via Special Researches. Zo kan je living dex toch echt worden.

De toekomst ziet er ook rooskleurig uit. Onmiddellijk na Halloween krijgen we Regigigas in ons gezicht gesmeten. Alleen… moet je er wel 8 euro voor leggen. Het is de eerste keer dat Pokémon Go een in-game event lanceert waar er een prijskaartje aan vast hangt. Regigigas kan je dan vangen door een Special Research te completen. Later komt hij echter in EX Raids. Om een excuus te hebben om dit te doen, geven ze je ook nog een aantal items die op zich al meer waard zijn dan 8 euro. Ik twijfel er toch wel wat over. Tot nu toe ben ik al altijd free 2 play geweest, maar een EX Raid heb ik nog nooit gedaan… En Regigigas lijkt me wel verleidelijk…

Hoewel Regigigas de show steelt, shinen de andere Regi’s ook. Dat mag je letterlijk nemen want hun Shiny variant zal te vinden zijn in Raids!

Heel wat te doen voor de Pokémon Go spelers. Mocht je het niet meer spelen, misschien tijd om eens terug te keren. Voor die dubbele candy is het al dubbel en dik de moeite.

Get up & Go!

En zo zie je mij, die 's nachts in mijn Pikachu kostuum zal jagen achter verklede Pokémon, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!