Verlaat je vaak vroegtijdig multiplayermatchen? Dat doe je best niet in Gears 5, want het kan je weleens een ban van twee jaar opleveren.

Dagelijks trekken er heel wat verontwaardigde gamers naar het internet om hun gal te spuwen, maar Reddit-gebruiker NoLifeDGenerate had wel een heel opmerkelijke reden. Hij werd namelijk verbannen van Gears 5 voor 640 dagen.

Een ban van die tijdsperiode gebeurt natuurlijk niet zomaar. In het geval van deze gebruiker, bleek dat hij heel regelmatig multiplayersessies opstartte om ze vervolgens heel snel te verlaten. Op die manier verpest hij natuurlijk de spelervaring voor iedereen, want in de multiplayer van Gears 5 draait alles om teamwork.

“Deze persoon is een chronische opgever,” schrijft een woordvoerder van Gears of War op Twitter. “Enkel vandaag heeft hij 18 van de 21 matchen vroegtijdig verlaten.”

Ontwikkelaar The Coalition lijkt er dus geen doekjes om te winden en treedt ongemerkt hard op voor mensen die hun team in de steek laten tijdens multiplayergames. Ze doen nu wel wat water bij de wijn, want iedereen die verbannen werd voor dit gedrag, krijgt nog één kans. De ontwikkelaar waarschuwt wel dat dit werkelijk hun laatste kans is.

Er valt wat te zeggen over beide kanten van het verhaal. Aan de ene kant verpest je inderdaad de speelervaring door je team in de steek te laten, maar aan de andere kant kan je soms niet anders. Het zal maar voorkomen dat je baby begint te wenen tijdens een multiplayersessie of dat de deurbel plots gaat. 18 van de 21 matchen verpesten daarentegen, is duidelijk een andere kwestie.

En zo zie je mij, die vanaf nu enkel een Gears 5-sessie zal starten wanneer ik zeker weet dat ik deze ongestoord kan afmaken, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!